Tijdens kerst ben ik altijd jaloers op grote families

Gezelligheid en familie staan vaak centraal tijdens de feestdagen, maar dit is helaas niet voor iedereen zo. Nu de feestdagen voor de deur staan, is het belangrijk om ook stil te staan bij diegene die alleen vieren. 

Die fantastische familiebijeenkomsten zijn niet voor iedereen weggelegd. Niet iedereen heeft een grote familie of kan kerst doorbrengen met zijn vrienden. “Ik ben altijd jaloers op mensen met een grote familie. Dat lijkt me soms zo leuk”, aldus Lana Van Hoof.  

Éen op de vier ouderen of alleenstaanden voelen zich eenzaam tijdens de feestdagen. Eenzaamheid komt natuurlijk niet alleen voor bij ouderen, ook jonge mensen kunnen zich eenzaam voelen. Lana voelde zich ook al eens eenzaam tijdens de kerstperiode: “Vorig jaar was ik op Erasmus. Door Corona en andere omstandigheden moest ik kerst alleen vieren. Dat was totaal niet mijn ding en ik voelde me erg eenzaam. Dit jaar doe ik het anders.” 

Probeer deze dagen toch speciaal te maken door jezelf te verwennen of door bijvoorbeeld de kerstboom op te zetten. Het is vooral belangrijk om contacten met vrienden te onderhouden. Door met iemand te praten, voel je je mogelijk minder eenzaam.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
@Danté Fernandez
Over-morgen