Eerste WK-handbal selectie ooit voor de Red Wolves: “We willen de volgende ronde halen”

Bondscoach Yérime Sylla van de Belgische handbalbond heeft zijn selectie bekendgemaakt voor het WK-handbal. Het WK vindt plaats van 11 tot 29 januari in Polen en Zweden. De Red Wolves nemen het op tegen huidig wereldkampioen Denemarken, en tegen Bahrein en Tunesië. Bondscoach Yérime Sylla en technisch directeur Michel Kranzen zijn positief over de allereerste WK-deelname ooit voor België. 

Wat doet dat met jou als mens dat België voor het eerst voor een WK is gekwalificeerd?  

Kranzen: Ik heb aan iedereen gezegd dat ik 42 jaar in het handbal ben om dit te doen. Ik heb hier altijd van gedroomd. Ik kan eindelijk van mijn lijstje vinken dat ik een kwalificatie heb meegemaakt. Na de kwalificatie in Slowakije heb ik gezegd dat er 100 000 mensen voor dit succes verantwoordelijk zijn en dat meen ik. Want iedereen die met een speler in contact is gekomen, iedereen die mee beleid heeft proberen te maken, heeft zijn steen hieraan bijgedragen. Ik ben vooral fier dat ik nog altijd een actieve rol heb nu we naar een WK gaan. Er zijn ook velen die niet meer actief zijn maar wel hun steentje hebben bijgedragen, dat maakt hun bijdrage niet minder belangrijk. 

Hoe belangrijk is de WK kwalificatie voor de handbalgemeenschap van België? 

Kranzen: Je mag de impact van dit WK niet onderschatten. Als je zou kijken in de selectie, dan heeft België 8 spelers onder 23 jaar. Deze internationale ervaring is een enorm goede stap richting de toekomst. Er zullen altijd mensen zijn die het niet eens zijn met de selectie en dat begrijpen we. Het laat zien dat mensen van de sport houden. Maar we moeten kijken op korte en lange termijn voor de sport. De trainer heeft een uitstekende keuze gemaakt.  

Sylla: Het is de eerste keer dat we meedoen. Er zijn veel redenen waarom dit heel belangrijk is. Zeker met onze spelers. Ze kunnen hun talenten laten zien aan de buitenwereld en internationale clubs. Na het WK beginnen we aan de EK voorrondes. Dus ik hoop dat we veel wedstrijden spelen voor de ervaring, maar ook om België bekender te maken in de handbalwereld.  

Wat is jullie doel? 

Sylla: Ons doel is duidelijk: we willen de volgende ronde halen. Een ander doel is dat we als groep ervaring willen opdoen en stijgen op de Europese en wereldranking. Niet enkel cijfermatig maar we willen ook de spelers een ontwikkeling laten doormaken.  

Dit is een eerste kwalificatie, waarvoor we jaren hard hebben moeten werken. Eén keer dat je zo’n ervaring hebt meegemaakt, is de honger aangescherpt en wil je meer als speler én als groep. We willen ons regelmatiger kwalificeren. Dit wil ik bereiken met deze groep spelers en collega-stafleden, waarin ik alle vertrouwen heb. 

De selectie 

 Braun Nick – HSG Krefeld Niederrhein (D) 
Brixhe Pierre – HC Visé BM 
Colman Quinten – Dijon Métropole HandBall (FR) 
Danesi Sébastien – HC Visé BM 
De Beule Jeroen – Sezoens Achilles Bocholt 
Gillé Joris – Bevo HC (NL) 
Glorieux Yannick – Villeurbanne Handball (FR) 
Kedziora Bartosz – KTSV Eupen 
Kötters Raphael – Istres Provence Handball (FR) 
Lettens Jef – Fenix Toulouse Handball (FR) 
Ooms Simon – US Ivry (FR) 
Qerimi Arber – Hubo Handbal 
Robyns Tom – Saran Loiret HB (FR) 
Serras Kobe – Bevo HC (NL) 
Spooren Robbe – Sporting Pelt 
Spooren Serge – Sezoens Achilles Bocholt 
Vancosen Yves – HC Visé BM 
Vanhove Arthur – Hubo Handbal 

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
De wereld van interieur bij Ariadne at Home