AP Hogeschool Antwerpen maakt komaf met menstruatiearmoede

AP Hogeschool Antwerpen biedt gratis menstruatiemiddelen aan op de toiletten. Sinds kort zijn er op enkele campussen al menstruatieautomaten te vinden als proefproject. De meeste vrouwen kopen zorgeloos menstruatieproducten terwijl anderen hier alleen maar naar kunnen verlangen.  

Één op de acht vrouwen heeft onvoldoende financiële middelen om menstruatieproducten aan te schaffen. Dat blijkt uit onderzoek van Caritas Vlaanderen. 

AP Hogeschool vindt het hoogtijd om hier komaf mee te maken. “Menstruatiemiddelen zijn een basisbehoefte waar iedereen recht op heeft. Ik ben blij dat ons idee eindelijk uitgevoerd wordt” zegt Fransje Robert, verantwoordelijke van het project. Als het initiatief aanslaat, vergroot de school het aanbod van de automaten op de verschillende campussen. Dit zou een grote hulp zijn voor de studentes die al lang hopen op deze ondersteuning.  

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Hanne Collette: “Ik zag steeds meer plastic in de rivieren dus ben in actie geschoten”