De nieuwe bondscoach van de Rode Duivels

Sinds het vertrek van de Spaanse bondscoach Roberto Martinez worden er veel kandidaten genoemd als mogelijke nieuwe coach van de Rode Duivels. Wie is de juiste man voor de job? Yanko Beeckman: “Er hebben veel mensen hun CV ingestuurd, maar dat wil niet zeggen dat het één van hen zal worden”.  

Onze Belgische voetbalploeg zit inmiddels al enkele weken zonder bondscoach. Sinds de vroege exit van de Rode Duivels op het WK in Qatar is de voetbalbond op zoek naar een nieuwe trainer. Roberto Martinez, de voormalige coach bood zelf z’n ontslag aan na een teleurstellend WK. Presentator van de ‘sjotcast’ en voetbaljournalist Yanko Beeckman: “Er zat sowieso meer in dan de groepsfase, maar ik ben er 110 procent zeker van dat we het WK niet konden winnen”. 

Er gaan enkele rumoeren de wereld rond wie onze volgende bondscoach wel eens zou kunnen zijn. “Solliciteren kon tot 10 januari en er zijn inmiddels al enkele namen uitgelekt van personen die het graag willen worden. Fransman Hervé Renard, de bondscoach van Saudi-Arabië die mooi werk geleverd heeft op het WK is een kandidaat. Andrea Pirlo, die op dit moment aan de slag is in Turkije zou het ook wel zien zitten. Er hebben veel mensen hun CV ingestuurd, maar dat wil niet zeggen dat het één van hen zal worden. Het kan ook zijn dat de bond zelf nog mensen gaat opbellen”. 

De eerst volgende match van de Rode Duivels is op 24 maart, dan spelen ze hun eerste EK-kwalificatie match tegen Zweden. 

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Jonge vrouw kijkt met lens naar de hemel
Speciale maansverduistering zichtbaar tijdens Sterrenkijkdagen