Partij voor de Dieren

Partij voor de Dieren op verovertocht door Nederland

“De luchthaven van Eindhoven groener maken is simpel: gewoon minder vliegen.” Zo luidt één van de vele maatregelen waar De Nederlandse Partij voor de Dieren voor pleit. De groeiende partij liet zaterdag 25 maart haar stem horen op het protest van Extinction Rebellion in Eindhoven.

Boerenbelasting en landbouwgif

De PvdD kwam met haar uitgesproken boodschap om de uitbuiting van dieren in de veehouderij te stoppen. Zo wil de partij dat boeren terug meer eten voor mensen produceren, in plaats van voor vee. Om de landbouw diverser te kunnen maken, hebben zij daar financiële steun voor nodig. Ze hopen dit te kunnen halen uit de Europese ‘boerenbelasting’ die nog steeds niet doorgerekend is.

Verder pleiten ze voor maatregelen tegen schadelijke factoren voor de landbouw, waaronder luchtverontreiniging en landbouwgif. Daarnaast is de Nederlandse wetgeving ook een boosdoener voor de welvaart van de boeren, aldus Persbureau ANP. De PvdD hoopt dus een einde te maken aan de hinder van een aantal internationale verdragen.

Zetelen met Roothans

En al die uitgesproken boodschappen loonden. Bij de provinciale statenverkiezingen van 15 maart deed de partij van Ruud van der Velden (partijvoorzitter) het uitstekend. Ze wonnen zetels in maar liefst 5 provincies en verloren er verder geen enkele. In Noord-Brabant bleef het aantal zetels hetzelfde, de partij won 0.2% stemmers in de provincie.

Jonas Roothans, raadslid bij PvdD Eindhoven, was ook aanwezig op de demonstratie van Extinction Rebellion. Hij was enorm opgetogen met de resultaten van zijn partij. Verder wees hij op de reden van zijn aanwezigheid. “De luchthaven van Eindhoven groener maken is simpel: gewoon minder vliegen.” Ook haalde hij aan dat de luchthaven geen natuurvergunning heeft. “Als je in Nederland stikstof uitstoot dicht bij een natuurgebied heb je een vergunning nodig. Luchtvaart wordt altijd een hand boven het hoofd gehouden en zij moeten gewoon eerlijk meedoen.”

Auteurs | Lander Jacobs, Ouassila Haddouti, Mika Huybrechts, Noa Jacobs, Vincent Hakeboom, Bo Hanssen

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Paal Bistro Theo
Kafka in de Nationalestraat in Antwerpen: Bistro Theo niet opgezet met verplaatsing paal