De peptalk voor de wedstrijd

Antwerp-coach Mark van Bommel na comeback tegen Cercle Brugge: “We zijn terecht beloond voor ons geduld”

Op een uitverkochte Bosuil en onder een stralende zon, won Royal Antwerp 2-1 van Cercle Brugge. De bezoekers kwamen net voor rust nog op voorsprong, maar door een knullige owngoal en een strafschop voor The Great Old sloeg Antwerp erin de kloof met leider Genk te herleiden tot vijf punten.

Zoals Van Bommel al verwachtte op z’n vrijdagse persconferentie voor de wedstrijd, begon Cercle Brugge met een extreem hoog tempo aan de wedstrijd. Ze beletten de thuisploeg het voetballen, maar desondanks sloeg die er toch in enkele grote kansen te creëren.

Enkele grote kansen, waaronder die van de wederoptredende Vincent Janssen, werden niet afgewerkt. En zoals vaker in het voetbal krijg je dan het deksel op de neus: de Vereniging maakte op slag van rust de 0-1. Het was Dino Hotic die de bal staalhard in doel werkte. Opdoffer net voor de rust voor The Reds.

(Lees verder onder de foto)

Paascadeau

Een ingestudeerd nummertje van Antwerp bij de aftrap van de tweede helft, resulteerde haast meteen in de gelijkmaker. De rood-witten kwamen geprikkeld uit de kleedkamer. Een doelpunt van invaller Kerk op het uur werd nog afgekeurd, maar het was Boris Popovic die Antwerp een paascadeau uitdeelde. Hij werkte een vrije trap van Stengs knullig in eigen doel.

Terwijl Cercle meer en meer begon tijd te rekken, ging Antwerp resoluut voor de drie punten. Net voorbij de 80ste minuut claimen de Antwerp-spelers handspel gezien te hebben. Scheidsrechter Van Driessche moet naar het VAR-scherm gaan kijken. De Antwerp-aanhang waant zich al gewonnen. Terecht blijkt: strafschop voor de thuisploeg. Resultaat: goal voor Alderweireld, die de bal fijntjes binnentrapt.

Drie punten voor Antwerp, en nu in het klassement slechts vijf punten achter leider Genk. Lees het volledige verhaal van het seizoen, en nu reeds artikels en interviews, binnenkort op deze blog!

Beluister hier de reactie van trainer Mark van Bommel:

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Lucas Wuyts
“Kom op voor jezelf, want niemand wacht op je”