Een stage bij TV Oost? Dat is elke dag op pad gaan en ‘s avonds het resultaat van je werk op het nieuws zien.

De afgelopen negen weken maakte ik deel uit van de leukste videonieuwsredactie van het land: TV Oost.  Elke dag mocht ik meewerken aan reportages of zelfstandig doorlezers maken. Die kwamen uiteindelijk in de nieuwsuitzendingen terecht, die door meer dan 150 duizend mensen uit de regio Waas en Dender worden bekeken. Interviews doen en dineren op 55m hoogte? Je maakt het allemaal mee! Een periode die ik nooit ga vergeten!

Mijn eerste dag

Een eerste dag is altijd spannend. Met een beetje gezonde stress vertrok ik met de auto naar Sint-Niklaas, waar de redactie van TV Oost gevestigd is. Eenmaal aangekomen wandelde ik de redactie binnen en de spanning nam nog iets meer toe wanneer ik Stavros Van Halewyck zag zitten. Hij is mijn stagementor, maar ook hoofdredacteur, soms eindredacteur en een van de nieuwsankers bij TV Oost. Kortom, hij kent de zender vanbinnen en vanbuiten.  Nadat ik kort wat informatie kreeg van Stavros, was ik klaar om mijn eerste online redactievergadering mee te volgen.

Ik stelde mezelf even voor en daarna wees de eindredacteur ons elks enkele nieuwsitems toe. Een van de onderwerpen was de cruciale match van SK Beveren tegen RWDM. Stavros wist dat ik grote fan ben van SK Beveren en ik was dan ook zeer blij toen ik volgende woorden hoorde. “Bavo ( een van de journalisten) gij moogt Thomas meepakken naar de training van SK Beveren.” Zo stond ik op mijn eerste stagedag opeens te praten met de coach Wim De Decker en wat spelers. Mijn dag kon niet meer stuk!

Mijn eerste publicatie

Het leuke aan een stage bij TV Oost is dat je vanaf dag één, direct mee op pad mag en onder begeleiding van de journalist al mensen mag interviewen. Op het einde van de dag kijkt iedereen via een monitor mee naar de opname van het nieuws. Ik zag dus na mijn eerste dag al meteen het eindresultaat van mij werk.

Mijn eerste reportage maakte ik al helemaal zelf in week twee. Ik kreeg het vertrouwen om na de match SK Beveren- Beerschot de interviews met spelers en coach te doen. Dat houdt in dat ik alleen instond voor het camerawerk, interviews, teksten maken en montagewerk. Ik was dan ook heel trots wanneer de eindredacteur tevreden was over het resultaat en ik mijn reportage ‘s avonds op het nieuws kon bewonderen.

Een bijzondere ontmoeting

Tijdens mijn stage had ik het geluk om heel wat leuke en interessante mensen te interviewen. Zo interviewde ik onder meer Thomas Vermaelen en stond ik achter de camera bij een interview met vice-minister Hilde Crevits.

Maar dé ontmoeting die me voor altijd gaat bijblijven is die met enkele bekende streekgenoten. Ik, als grote koersfan, mocht mee naar het interview over het afscheid van wielrenner Greg Van Avermaet. Nadat we een heel boeiend gesprek hadden bij hem thuis reden we meteen door naar de bekende wielercommentator José De Cauwer. Wat een dag!

Afscheidsinterview bij Greg Van Avermaet

Veel geleerd

Tijdens mijn stage leerde ik enorm veel bij. Elke dag naar een locatie gaan en ‘s avonds een of zelfs meerdere reportages aanleveren die dan om 18u30 IN het nieuws verschijnen, het brengt toch elke dag een gezonde portie spanning en voldoening met zich mee. Een TV-tekst schrijven, mooie beelden maken, of nadenken over hoe je het best een nieuwsfeit in beeld kan brengen, dat leer allemaal tijdens je stage bij TV Oost.

Anekdote

Hotel Van der Valk in Beveren werd 60 jaar. Om die speciale verjaardag te vieren, wilden ze het groots aanpakken. Ze lieten ‘Dinner in the sky’ naar het hotel komen. TV Oost werd uitgenodigd om hier een reportage over te maken. Maar nog veel leuker: we mochten ook mee eten op 55 meter hoogte. Plots zat ik te dineren met een indrukwekkend uitzicht. Wat een ervaring!

Oeps foutje!

Wanneer ik een schepen uit Dendermonde interviewde, noemde ik per ongelijk zijn prachtige stad een gemeente, oeps. Hij corrigeerde me meteen en ik voelde toch een klein beetje schaamte over me heen dwarrelen. Achteraf konden we er gelukkig allebei om lachen!

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Roman Yaremchuk duurste inkomende transfer allertijden in België