Nieuwe educatieve Havenstudio in het MAS

In Antwerpen opent dit schooljaar de nieuwe Havenstudio in een paviljoen aan het MAS. Binnenkort programmeren leerlingen van het secundair onderwijs er robots van LEGO om zo op termijn een containerterminal te leren automatiseren. De STEM-leerkrachten mochten woensdagnamiddag langskomen voor een primeur.

De workshop is een manier om de haven dichter bij de leefwereld van de jongeren te brengen. Veel mensen beseffen niet meer dat wij hier een wereldhaven hebben en dat hier ook nog andere jobs zijn dan alleen havenarbeid. In de haven wordt natuurlijk meer en meer technisch nagedacht, er zijn dus ook veel jobmogelijkheden voor jongeren uit STEM-opleidingen”, zegt Lemmens.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
stick and poke setje
Van mummies tot ‘tramp stamp’: de geschiedenis van tattoos