Winterbar zorgt voor ophef op de Groenplaats

In het weekend van 4 december openen de jaarlijkse schaatsbaan en winterbar op de Groenplaats in Antwerpen. De horeca in de buurt is daar echter niet mee gediend. De winterbar zou volgens hen de klanten weghalen van de rondom gelegen cafés. Die hebben het momenteel al zwaar te verduren met de nieuwe coronamaatregelen. Hoewel Jole Bergen, Project Manager van de organisator, U.C. Belgium, de zorgen van de caféuitbaters begrijpt, gelooft ze dat het voor hen ook positieve gevolgen kan hebben.

Beide partijen, zowel de organisator van de schaatsbaan als de nabijgelegen horeca, lijden onder de beperkende maatregelen. ‘Omdat de kerstmarkt niet kan doorgaan, zullen er sowieso minder mensen aanwezig zijn. Onze capaciteit is ook heel hard verlaagd omdat we alleen zitplaatsen mogen aanbieden’, vertelt Bergen. Het nieuwe overlegcomité van vrijdag 3 december zorgt nu voor nog extra onzekerheid in de sector. ‘Wij blijven doorwerken omdat er al een hele structuur en een financieel plaatje gekoppeld is aan de evenementen. We blijven hoopvol en gaan door.’

Video | Nicolas De Beukelaer, Dries De Doncker

Tekst | Lauren van der Pas

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
“De boetes die de voetbalbond uitdeelt voor het gebruik van pyrotechnisch materiaal zijn te laag”