Op het spoor van Anrwerpen-Centraal, aan het uiteinde waar er een stopboord staat. In de diepte is te wien hoe medewerkers van Infrabel bezig zijn aan het spoor

Politie houdt nationale actie tegen spoorlopen

De federale politie houdt een nationale actie tegen spoorlopen. In samenwerking met spoornetbehouder Infrabel en lokale politie worden er op verschillende stations en locaties vlakbij sporen extra controles gehouden.

De actie is bedoeld om mensen, voornamelijk jongeren die de trein pakken, te herinneren aan de regels en bewustwording te creëren voor het gevaar van spoorlopen. In 2017 was er een piek van 800 meldingen van spoorlopers. Nadien was er tot 2022 een dalende lijn. Vorig jaar vonden er ongeveer 650 gevallen van spoorlopen plaats. Dat is tien procent meer dan het jaar ervoor. Ook viel er in 2022 door spoorlopen zes doden te betreuren. Dat is er een meer dan in 2021.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Manon Van Hauwaert
Minderhedenforum: achter de schermen