FaceTimen met de vriendinnen

Een nieuwe lente, een nieuw begin

Week 3 van de light-lockdown zit er alweer op. Ik weet niet of het aan mij ligt, maar de dagen gaan vliegensvlug voorbij. De zelfstudie gaat me ontzettend goed af en met mijn vriendinnen houd ik wekelijks virtuele dates om samen te e-aperitieven of spreken we af om een Netflix Party te houden. Ook Snapchat kwam onlangs op de proppen met Houseparty, een app waar je samen met je vrienden een gezelschapspelletje kan spelen en nieuwe mensen kan leren kennen. Zelf heb ik de wondere wereld van de razendpopulaire app TikTok ontdekt.

Contradictoir maar waar leg ik vaker en vaker mijn smartphone eens voor een tijdje aan de kant. Over hardcore social distancing gesproken! Ik word gek van de eindeloze bericht- en nieuwsnotificaties. Sommigen fake, sommigen iets minder fake. We worden tegewoordig van links naar rechts gesleurd met tegenstrijdige informatie. Moet ik nu een mondmasker dragen of niet? Volgens de ene expert zit ik in mei terug achter de schoolbanken en volgens de andere zeg ik maar beter vaarwel tegen dit semester.

Gelukkig kan ik me optrekken aan het feit dat de lente daar is! Met die 22 graden die volgende week om het hoekje komen loeren, hoor je mij niet klagen. Ik ben een échte sucker voor het zomeruur. Nog iets dat in het verschiet ligt, is mijn 19e verjaardag. Verjaardagen zijn heilig voor mij en had nooit gedacht dat ik de mijne in zo’n situatie zou moeten doorbrengen. Ik word niet enkel een jaartje ouder, maar ook wijzer, want dit virus doet me inzien wat we, nu meer dan ooit, moeten genieten van de kleine dingen. Op 16 april zal ik, met een frisse cocktail in de hand, toosten op het leven.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Meer verplichte ijkingstoetsen in het hoger onderwijs