Tentoonstelling GIANTS

Word een piepklein paleontoloog tijdens expo Giants

Ooit al van de Smilodon of de Megatherium gehoord? Sinds 20 oktober zijn deze dieren te bewonderen in het Museum voor Natuurwetenschappen tijdens de nieuwe tentoonstelling Giants. In de tijdelijke expo worden elf gigantische dieren op ware grootte uitgestald.

Onder andere aan de hand van unieke collectiestukken die in de hele wereld nergens anders te vinden zijn slaagt de expo erin om reconstructies te maken van de giganten. “Voor ons was het heel belangrijk dat we al die giganten in ware grootte konden tonen en om mensen te doen beseffen dat wij toch maar klein zijn ten opzichte van die reusachtige dieren”, zegt expodesigner Sophie Boitsios.

De tentoonstelling focust vooral op interactieve elementen. De bezoeker zal zo de kans krijgen om in de rol van een paleontoloog te kruipen en zelf onderzoek te doen. Dat gebeurt aan de hand van boeken, spellen en digitale interacties.

Voor zo’n tentoonstelling is het noodzakelijk dat verschillende musea samenwerken. “Veel stukken komen uit onze eigen bewaarplaatsen, maar er zijn er een paar die we moesten ontlenen van musea uit andere landen. We hebben ook 3D-prints kunnen nemen omdat bepaalde stukken echt niet uit het land van oorsprong weg mogen. Die samenwerking verliep heel vlot”, zegt Boitsios.

Er zullen video’s geprojecteerd worden op de giganten en op een groot scherm achter de dieren, waardoor ze in een realistische omgeving geplaatst worden. Daardoor zullen ook kleine kinderen hun gading vinden in de expo, hoewel die eigenlijk bedoeld is voor volwassenen en kinderen ouder dan negen jaar.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Impact
Tentoonstelling ‘IMPACT’ over zwangerschapskeuzes: “Hou ik mijn kind of niet?”