foto jobvillage

Op Weg naar Lagere Werkloosheid in België: Job Village 2023

“Vind een boeiende job in jouw buurt!” is de slogan van Job Village, een evenement voor werkzoekenden bij het vinden van de juiste baan. Dit initiatief draagt positief bij aan het verminderen van de werkloosheid, volgens gegevens van Statbel. 

Op 26 oktober vond Job Village plaats, een grote beurs waar je op zoek kunt gaan naar een baan in jouw buurt die perfect bij je past. Op deze jobbeurzen kun je in een ontspannen sfeer gesprekken voeren met tal van bedrijven en loopbaanadvies krijgen om hopelijk de perfecte baan te vinden. 

Deze jobbeurzen hebben een positieve invloed op de werkgelegenheid. Volgens gegevens van Stabel zou de werkloosheid in België zijn gedaald. In het tweede kwartaal van 2023 bevonden zich 350.000 mensen in een werkloosheidssituatie, wat overeenkomt met 3,5 procent van de actieve beroepsbevolking, na correctie voor seizoensinvloeden. Opvallend was de daling van het aantal werklozen in vergelijking met het voorgaande kwartaal, waarbij het aantal werkzoekenden met 7.000 is afgenomen. 

Auteurs| Mila Stiers, Aja El Schimari

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Man met pijl en boog
Voorzitter Bowhunting Federation: “De kans lijkt mij klein dat er mensen gedood zijn met pijl en boog”