Foto persconferentie

Landskampioen Antwerp hoopt tegen Club Brugge uit negatieve spiraal te kruipen

Landskampioen Antwerp blijft na het 1-4 verlies tegen Porto moedeloos achter. Ook in de Jupiler Pro league zitten de resultaten niet helemaal mee. In hun zeven laatste wedstrijden konden ze er amper 2 winnen, tegen Westerlo en Eupen. Is er sprake van een kleine crisis? Zondag staat er immers een topper op het programma voor de Great Old. Antwerp gaat op bezoek bij grote rivaal Club Brugge, dat eveneens op de sukkel is.

Zondag staat de ‘hategame’ op het programma voor Antwerp. De match tegen Club Brugge is voor velen het hoogtepunt van het seizoen. Van Bommel heeft echter wel wat mentaal oplapwerk na de 1-4 tegen Porto en het verlies op het veld van Charleroi vorig weekend. De supporters blijven hun club hoe dan ook steunen, maar zijn ook realistisch.

Hoop doet leven

Ayla Van Moorsel, abonnementhouder bij Royal Antwerp blikt alvast vooruit. “Het is duidelijk dat we niet meer op de roze wolk van vorig seizoen zitten, maar om het nu een crisis te noemen vind ik persoonlijk wat overdreven. Het probleem schuilt vooral in de aanval denk ik. We moeten nuchter blijven en het feit dat we Champions League mogen spelen is al een knappe prestatie. Zondag wordt een wedstrijd op het scherpst van de snee, zowel Club Brugge als wij spelen de laatste weken onder niveau. Beide ploegen zullen meer dan ooit strijden voor de overwinning. Het is het perfecte moment om uit deze negatieve spiraal te kruipen”.

Klappen in de Champions League

Naar goede gewoonte sprak Antwerp trainer Mark Van Bommel vrijdagmiddag de pers toe in aanloop naar de wedstrijd tegen Club Brugge zondagmiddag. Hij stak niet onder stoelen of banken dat de spelersgroep woensdag een mentale dreun heeft gekregen. “Dat is logisch. We slikken twaalf tegendoelpunten, ondanks dat we tegen Shakhtar en Porto een prima eerste helft spelen. Uiteraard weegt dit door bij de spelers, dat kunnen we niet ontkennen. Dit is de tol van het succes dat we betalen. Vorig seizoen spelen we kampioen, winnen we de beker en kwalificeren we ons voor de Champions League. Je moest rekening houden dat je daar mogelijks een paar tikken gaat krijgen. Als je met de grote jongens wil meedoen, moet je de groep daar op voorbereiden.”

Klappen in de Champions League: The Great Old heft nog niet veel plezier beleefd aan haar Champions League campagne. In drie wedstrijden kreeg ze maar liefst twaalf doelpunten tegen en kon ze amper drie keer scoren. Mark Van Bommel evenaart daarmee een vervelend record. Namelijk dat van meeste wedstrijden zonder overwinning in de Champions League. Twaalf wedstrijden, nul zeges. Hij komt zo op gelijke hoogte met Stanimir Stoilov en Giorgos Donis. Van Bommel trainde eerder Wolfsburg en PSV waarbij hij evenmin een overwinning kon halen in de Champions League.

Competitie loopt niet van een leien dakje

Niet enkel in de Champions League maar ook in de vaderlandse voetbalcompetitie is Antwerp de laatste weken zoek. “Net als in de Champions League hebben we ook in de competitie al punten laten liggen. Dit ligt niet aan het spel, het is steeds een samenloop van omstandigheden. We moeten niet panikeren. Vorig seizoen hebben we na de 27/27 ook een dipje gehad. We zijn toen rustig gebleven en hebben uiteindelijk nog de beker en de competitie gewonnen.”

Lastige verplaatsing

Niet enkel Antwerp maar ook Club Brugge is de laatste weken op de sukkel. Toch is Antwerp-trainer Van Bommel op zijn hoede voor blauw-zwart. “Het is altijd moeilijk om in Brugge te voetballen. Er is een grote rivaliteit tussen de twee supportersgroepen. Iedereen kijkt naar deze wedstrijd in België. Uiteraard zijn we zeker niet kansloos tegen Club Brugge, we liggen qua punten heel dicht bij elkaar. We trekken met goede moed naar Brugge.” Sterkhouders als De Laet, Keita, en Valencia zullen niet mee afzakken naar Brugge. Zij zijn geblesseerd en revalideren verder. Benieuwd of Antwerp het tij zondag kan omkeren.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Code geel in de Antwerpse haven