Live /s Live

Meer ingrediënten in het succesrecept van Live /s Live in 2024

De winter is nog ver, de festivalaankondigingen voor de volgende zomer duidelijk niet: vanaf 26 oktober zijn de eerste tickets beschikbaar voor het rondreizende Live /s Live. In de zomer van 2024 reserveert het succesvolle festival opnieuw een dag langer de Middenvijver in Antwerpen om er artiesten van over de hele wereld hun ding te laten doen. “Met Live /s Live willen we terug naar de gouwe ouwe dagen van festivals”, zegt marketingmanager Ine de Jonge.

Aantrekkelijke affiche

De afgelopen jaren leken in België festivals wel als paddenstoelen uit de grond te schieten. In hun debuutjaar 2022 leek Live /s Live in Zeebrugge de roos te missen, een jaar later schoten ze in Antwerpen wel raak: met meer dan 30.000 bezoekers over de twee dagen heen was het festival ongetwijfeld een succes te noemen. En aan een succesformule moet er niet te veel gesleuteld worden: volgende zomer kunnen muziekliefhebbers zich opnieuw losgooien in Antwerpen, met als enige verschil dat ze dat een dag langer en op een groter terrein kunnen doen.

“We mikken volgend jaar op 15.000 à 20.000 bezoekers per dag”, vertelt de Jonge. “Vorig jaar zaten we op de dag van The War On Drugs al aan dat aantal. We hebben dus echt wel gemerkt dat we ons publiek hebben gevonden. Indierockbands zoals Balthazar of The National doen het goed, maar we sluiten daarmee geen andere genres uit. Tijdens de eerste editie stonden bijvoorbeeld Metejoor en Suzan & Freek op ons podium. De affiche zal dus wat afhangen van de opportuniteiten die we krijgen om artiesten te strikken.”

Ook muziekliefhebber Flor Van Meensel koos vorig jaar voor Live /s Live omwille van een line-up die uitpuilde van de indierock. “De affiche was met bands als dEUS, Balthazar of The War On Drugs erg aantrekkelijk.” Daarnaast vindt hij de locatie een cruciaal ingrediënt in de vernieuwde formule. “Het festival was vorig jaar veel beter bereikbaar: Antwerpen is veel centraler gelegen dan Zeebrugge waardoor het ook veel makkelijker volk trekt.”

Uitgebreid podium

Voor een combiticket moet je dit jaar 225 euro neertellen. Voor het immens populaire en vierdaagse festival Pukkelpop betaal je maar veertig euro meer voor zo’n combiticket. De ambitie is voor de organisatoren echter niet om met Rock Werchter of Pukkelpop in één adem genoemd te worden. Live /s Live blijft een andere formule waar er veel minder artiesten te zien zullen zijn. “Uren aanschuiven aan het podium of keuzestress is uit den boze op ons festival. Daarmee willen we terug naar de gouwe ouwe dagen. Zo spelen de bands bij ons telkens een volwaardige set zoals ze dat zouden doen in een concertzaal. Op grote festivals zijn zulke shows vaak ingekort, zelfs die van de headliners. The National zal volgende zomer bijvoorbeeld een set van maar liefst twee uur en half spelen.”

Live /s Live zal vormelijk in 2024 niet veel veranderd zijn: het festival bestaat nog steeds uit twee podia. Naast het hoofpodium is er opnieuw het Dageraadpodium. Die zal uitgebreid worden en met grotere namen gevuld worden, maar zijn intieme setting zal blijven. Een camping blijft ook volgend jaar nog uit, zo bevestigt de Jonge.

Live /s Live kondigde vorige week twee grote namen aan. The National bracht dit jaar al twee platen uit waarop samenwerkingen met onder andere Phoebe Bridgers en Sufjan Stevens te vinden waren. Zij stonden twee jaar geleden al in Zeebrugge op het podium. Daarnaast komen de Amerikanen van The Smashing Pumpkins een bezoekje brengen aan Antwerpen.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Kerst in Antwerpen
Antwerpen weer versierd met kleurrijke kerstverlichting