“Zo ga je frustraties in huis te lijf”

Te lang thuis zitten kan tot veel frustraties binnen het gezin leiden. Je kan dus beter duidelijke afspraken maken met de anderen om deze ergernissen te voorkomen, anders worden het lange weken.

Nooit eens rust

Er is telkens wel iemand die je komt storen op momenten dat je even rust wilt. Je mama die komt zagen dat je mee in huis moet helpen. Of broer/zus die je maar al te graag komt irriteren omdat ze toch niks beter te doen hebben. Als je net voor school wilt werken of een live chat hebt, kan dit best voor frustraties zorgen. Het beste wat je kan doen is rustig blijven en vragen om privacy. Begin niet te roepen naar elkaar of met deuren te slaan. Zonder je even af van alles.

Tv kijken

Je wilt beginnen aan een nieuwe serie, maar je huisgenoten denken daar anders over. Ook zij waren dat van plan. Dat kan er wel eens voor zorgen dat er te veel accounts op Netflix open zijn en jij daardoor niets kan zien. Daarom kan je best in deze weken gezamenlijk een nieuwe serie beginnen. Zo heb je allemaal een gemeenschappelijke bezigheid en ontstaan er geen overbodige frustraties.

Het eten is op

Net wanneer je zin had in iets lekkers, is iemand anders ermee gaan lopen. Je mag niet doorlopend naar de winkel gaan, dus moet je zuinig zijn met wat je hebt. Begin door verveling niet te eten als je met jezelf geen blijf weet. Zo voorkom je frustraties bij de anderen en verschiet je niet als je jezelf op de weegschaal waagt.

Allemaal samen in de badkamer

Als je net wilt gaan douchen, komt papa of mama binnen die hetzelfde idee had. Je wilt even ontspannen zonder dat er mensen in de buurt zijn. Maak een planning wie wanneer de badkamer mag gebruiken. Zo voorkom je zo’n situaties. Ook heb je een bezigheid gecreëerd met een planning te maken!

Pluk de dag

Eindelijk heb je de kans om je slaaptekorten in te halen, maar hier denken ouders anders over. ‘Het is nog geen vakantie hé’, klinkt het bij vele ouders. Op tijd opstaan is dus de boodschap. Je plan om lekker uit te slapen valt in het water. Er wordt van je verwacht dat je je blijft inzetten voor school en dat je alles goed bijhoudt. Creëer een slaapritme, waarbij je niet te laat gaat slapen en dus ook niet te lang slaapt. Een gezond slaapritme is erg belangrijk, je ouders kunnen nog wel eens gelijk hebben!

Stil zijn

Omdat de meeste ouders van thuis uit werken, vraagt dit stilte in huis. Je mag geen tv opzetten of muziek luisteren. Ook kan je wel eens gek worden van de stilte en de verveling. Ga hierdoor geen frustratie opbouwen, maar pak je laptop of gsm erbij en steek oortjes in. Zo kan je kijken en luisteren wat je wilt en heb je een bezigheid.


Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
gebombardeerd gebouw in Oekraïne
2022, een jaar dat al snel veranderde voor vele