Bord Go Forest op de Meir voor Green Friday

Bedrijf Go Forest zet “Green Friday” in de kijker 

De milieucrisis blijft een probleem, ook voor bedrijven. Go Forest probeert ze hierbij te helpen door, vlot uitgeschreven korting te bieden op bomen. Dit doen ze op “Green Friday”, een initiatief om de consumptie op Black Friday tegen te gaan. 

Charlotte Van Lent, co-CEO van Go Forest, vindt dat de consumptiegekte van Black Friday moet bestreden worden met een milieuvriendelijk alternatief. “Wij zien een wereld met steeds minder bomen en bossen en we willen een initiatief zijn dat die bomen terugbrengt.”  

Go Forest probeert Black Friday tegen te gaan door een groene tegenhanger aan te bieden. Ze geven korting op de aankoop van bomen en verzorgen die bomen hun hele leven lang. Hiermee willen ze de mensen erop wijzen dat overconsumptie op Black Friday de klimaatproblemen alleen maar vergroot. “Koop alsjeblieft alleen dingen die je nodig hebt, en zoek naar duurzamere alternatieven die ook in korting staan.” Voegt Van Lent toe.  

Op donderdag 22 november stonden ze paraat om mensen hierover aan te spreken op de Meir in Antwerpen en ook hun vragen te beantwoorden. Vrijdag 23 november doen ze dat ook, maar dan in Gent.  

Auteurs | Alec Bemelmans, Lotte Engels

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Procesinterviews
“Ken jij iets van videomontage?”. Oei, ik dacht dat ik bij de podcastredactie had gesolliciteerd…