Gewonde vrouw zegt stop tegen geweld

Italië onderneemt stappen tegen machismo met sleutelrol voor scholen

Voor het eerst gaan scholen in Italië inzetten op het bestrijden van de machocultuur, seksisme en fysiek en psychologisch geweld tegen vrouwen. Zowel in het lager, secundair en hoger onderwijs zal les gegeven worden rond die thema’s. De Italiaanse regering wil zo gendergeweld een halt toeroepen. In ons land pleit de middenveldorganisatie ZIJkant voor een gestroomlijnd beleid rond seksuele voorlichting binnen alle niveaus van het onderwijs.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Roman Yaremchuk duurste inkomende transfer allertijden in België