100 jaar oude sterrenwacht heropent in het centrum van Antwerpen: ’Veel mensen weten niet wat je kan zien door een sterrenkijker’

In het voorjaar van 2024 kan je naar de sterren, de maan en planeten kijken in het gerestaureerde observatorium in de Zirkstraat. Volkssterrenwacht Urania maakte de nieuwe naam bekend tijdens de dag van de wetenschap, op 26 november. Het observatorium wordt vernoemd naar vergeten sterrenkundige Michiel Coignet. ‘Coignet leefde zo’n 400 jaar geleden en samen met de stad willen we hem eren’ zegt directeur van Urania Marc Van den Broeck.

De maan, de sterren en de planeten zal je enkel kunnen zien bij heldere hemel. Afhankelijk van het weer kan je het gerenoveerde observatorium bezoeken. Het observatorium maakt hun kijkavonden bekend op hun website en hun sociale media kanalen. Je kan je inschrijven in groepen van tien.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
STUDY360 meer dan ooit nodig: “De enige manier om mijn vrienden te zien”