Iemand die naar zijn energiefactuur kijkt

Alleenstaande moeder Ellen: “Een vast energiecontract geeft mij meer stabiliteit”

Het aantal gezinnen in Vlaanderen met een vast energiecontract blijft dalen, volgens gegevens van de Vlaamse energieregulator VREG. Ongeveer 81,7 procent van die gezinnen heeft nu een variabel contract. Alleenstaande moeder Ellen (55) deed het tegenovergestelde. Ze stapte in september van een variabel naar een vast contract over.

Waarom bent u overgestapt?

Tijdens het begin van de crisis had ik een variabel contract, en daar was ik eigenlijk niet zo blij mee. Bij een variabel contract variëren de prijzen van maand tot maand. Als de prijzen stijgen, stijgt ook de factuur. Dat vond ik niet zo prettig, omdat zo’n contract geen zekerheid biedt, en ik ben wel iemand die van zekerheid houdt.

Nu ben ik dus overgeschakeld naar een vast contract, en dat vind ik voordeliger omdat de leverancier je aan het begin van je contract een vaste prijs geeft. Op die manier kan ik mijn uitgaven beter plannen en natuurlijk ook beter sparen. Ik ga misschien tegen de stroom in, maar een vast energiecontract geeft me meer stabiliteit.

Wat was uw motivatie om over te stappen? 

Als alleenstaande moeder vind ik het belangrijk om een zo voordelig mogelijke oplossing te vinden. Daarom ben ik informatie gaan inwinnen bij Testaankoop. Zij berekenen de beste optie voor hun klanten. Dat is superhandig, want zo kan ik altijd de meest betaalbare optie nemen die er is. 

Zijn er volgens u ook nadelen aan een vast contract?

Als je een vast energiecontract neemt, is er altijd een risicofactor. Stel je voor dat de prijzen volgende maand sterk dalen, dan zou je met een variabel contract voordeliger uit zijn omdat zij zich aanpassen aan de stijging of daling van de prijzen. Met mijn vast contract blijf ik echter hetzelfde bedrag betalen vanaf september.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Wat eet jij op Wereld Nutella Dag?