werknemer draagt religieus symbool

Reactie op verbod religieuze symbolen op werkplek

Er komt reactie op het arrest om het dragen van religieuze symbolen op het werk, zoals hoofddoeken en paternosters, te verbieden. Het Europees Hof van Justitie besliste dat het dragen van religieuze symbolen op het werk voor werknemers van de overheid verboden mag worden. Het is de eerste keer dat het Hof oordeelt over een verbod op religieuze symbolen bij ambtenaren. Zo wil het tot een volkomen neutrale overheidsomgeving komen voor iedereen. De partij Groen is geen fan van dit verbod. Ook Benoit Lannoo, kerkhistoricus, vindt dat iedereen, ongeacht hun werkplek, moet kunnen dragen wat die wil.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Vrijdag, couscous-dag