Schilderij en Mariabeeld

Bisschop Bonny ontkent kinderverkoop door katholieke kerk

De katholieke kerk zou in België na de Tweede Wereldoorlog en tot in de jaren 1980 volgens een podcast van Het Laatste Nieuws ongeveer 30.000 kinderen verkocht hebben. In een exclusief interview met wrAP reageert Bisschop Bonny van Antwerpen op de aantijgingen.

Eén van de makers van de podcast, Achille Van Ingelgem, reageert op de uitspraak van bisschop Bonny:

“Wij hebben uit verschillende geboortedocumenten van geadopteerden nochtans weet van erg hoge bedragen die destijds betaald werden. Bedragen die soms oplopen tot 100.000 BEF. In die tijd erg veel geld. Die bewijzen hebben we zwart op wit.

Vaak werden die bedragen ook door verschillende partijen betaald. In de eerste plaats waren het de adoptieouders die betaalden voor het kind. In de tweede plaats de familie van de moeders die gingen bevallen in naburige ziekenhuizen van de tehuizen of in ziekenhuizen over de grens. Tot slot gebeurde het ook vaak dat de biologische vader aan de tehuizen geld overmaakte.

We kunnen niet bewijzen naar wie dat geld precies ging. Daar is simpelweg decennia lang geen transparantie over geweest. Wat wel zwart op wit staat zijn de erg hoge bedragen die destijds betaald zijn.”

Lees ook: Bisschop Bonny wil Paus met slachtoffers misbruik verenigen.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
“Ik heb de indruk dat de regering echt geen idee heeft van wat ze aan het doen zijn”