kangoeroes Mechelen

Kangoeroes Mechelen krijgen nieuwe sporthal

Volgend jaar begint de bouw van de nieuwe sporthal voor Kangoeroes Basket Mechelen aan de Winketkaai. De huidige sporthal is verouderd en voldoet niet meer aan de normen voor sportwedstrijden.

De sporthal op de Winketkaai is al jaar en dag de thuishaven voor basketclub Kangoeroes Mechelen, maar het 50 jaar oude sportcomplex is niet meer modern genoeg en voldoet niet meer aan de normen voor sportwedstrijden. Kangoeroes Mechelen was voortrekker voor de werken in de buurt, en zal de nieuwbouw financieren. “De faciliteit is te klein geworden als je gaat vergelijken met andere zalen als de Lotto Arena en de Ziggo Dome, waar wij gaan spelen. De Winketkaai heeft wel een naam, maar ze is wel 50 jaar oud, met alle gevolgen van dien”, zegt voorzitter Luc Katra.

De nieuwe sporthal zal plaats voorzien voor zo’n 1.500 toeschouwers, en bepaalde ruimtes kunnen ook gebruikt worden door de buurt. Zo kan het nieuwe sportcomplex een ontmoetingsplek worden voor de buurtbewoners. Ook jeugdwerking J@M verhuist mee en krijgt een plek in dit nieuwe project. Wanneer de bouw juist gaan beginnen, is nog niet duidelijk.

Auteurs | Bo Hanssen, Lana Marschang

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Stefan Blommaert, Ex- VRT correspondent: “Elk jaar wordt het Chinese Nieuwjaar hier in Antwerpen mooier en mooier”