Foto van een zwaan

Nieuw dierenopvangcentrum op komst in het Brussels Gewest

Het Brussels gewest krijgt een nieuw opvangcentrum voor wilde dieren. De opvangcentra kreunen onder de grote hoeveelheid dieren die wordt binnengebracht. Momenteel is er in het Brusselse gewest maar één opvangcentrum voor wilde dieren en dat is te weinig, vindt Miguel Van Houck, medewerker van Wild voc team Oost-Vlaanderen.

De maximale opvangcapaciteit van Vogelbescherming-Protection des oiseaux’ is volledig benut. Daarom ging de Brusselse regering op zoek naar een locatie voor een nieuw dierenopvangcentrum. Volgens minister van Leefmilieu Alain Maron was dit niet gemakkelijk in de Brusselse stedelijke omgeving. Het nieuwe opvangcentrum komt aan de Triomflaan in Elsene. Dit ligt dicht bij het Zoniënwoud en dat biedt veel voordelen, vooral rondom de vrijlating van verzorgde dieren.

De dierenopvangcentra kunnen de drukte niet meer aan

Miguel Van Houck, medewerker van Wild voc team Oost-Vlaanderen

De ‘Vogelbescherming-Protection des oiseaux’ ligt in Anderlecht. Ze vangen jaarlijks meer dan 3500 dieren in nood op, maar toch is dat niet voldoende, zegt Miguel Van Houck. “Wij in Malderen krijgen enorm veel telefoons vanuit het Brusselse van mensen die nergens terechtkunnen met hun gevonden dier omdat de ‘Vogelbescherming-Protection des oiseaux’ niet genoeg tijd en opvangplaatsen heeft. Hopelijk wordt het nieuwe opvangcentrum ruimer in oppervlakte en hebben ze meer tijd om gevonden dieren op te halen.”

Het dierenopvangcentrum zal eind 2028 zijn deuren openen.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Stijgende huurprijzen maar verkoop daalt