Tribune in het stadion van Antwerp

Antwerp-coach Mark van Bommel voor de match tegen Westerlo: “We spelen beter, maar we hebben een aantal keer ongelukkig punten laten liggen”

Antwerp-coach Mark van Bommel is blij om Rik De Mil opnieuw te zien. De twee coaches kennen elkaar al even en nemen het zaterdag tegen elkaar op. Op de 19e speeldag van de Jupiler Pro League gaat Westerlo namelijk op bezoek bij Royal Antwerp Football Club. The Great Old staat op een vijfde plaats terwijl Westerlo met een 13e plek uit de degradatiezone probeert te geraken.

Wat denkt u van de nieuwe coach van Westerlo Rik de Mil?

Het is mooi voor Rik om deze stap te maken. Het is niet makkelijk om in te stappen als de competitie bezig is. Hij moet zijn elftal zo snel mogelijk laten wennen aan de nieuwe spelwijze, maar dat lukt hem goed. Het allerbelangrijkste is dat je punten gaat pakken en dat heeft hij de voorbije wedstijden gedaan. Hij speelt iets anders dan De Roeck en dat is ook logisch want iedere trainer heeft zijn eigen manier van aanpak. Ik kijk ernaar uit om hem opnieuw te zien.

Hoe gaat het met de geblesseerden?

Iedereen is fit behalve Owen Wijndal. Die heeft een flinke tik gehad tegen Anderlecht en heeft een heel zware bloeduitstorting. Dat is een blessure die niet opgelost geraakt in twee dagen. Hij moet weer in beweging komen en hij moet die knie weer volledig kunnen buigen, maar met dat bovenbeen nu lukt dat niet. Dat is echt een ijsbeentje.

De winterstop komt er bijna aan, hoe kijkt u terug op de eerste seizoenshelft?

Dat is moeilijk te zeggen. Als je alles bij elkaar optelt, is het natuurlijk fantastisch. Als je puur naar dit halve jaar kijkt, begin je met een voorbereiding die niet optimaal was. Dat komt door spelers die laat terugkomen of laat worden aangetrokken. Maar we winnen de Supercup en we plaatsen ons voor de Champions League. Dat was een fantastisch begin. Gaandeweg spelen we ook beter en we zijn variabeler, maar de punten hebben we een aantal keer laten liggen.

Vanaf januari mogen er twee extra spelers op de bank zitten. Bent u daar tevreden mee?

Ja, daar ben ik heel blij mee. Als je twee plekken meer hebt, kun je ook jeugdspelers die dicht bij een selectie staan, ervaring laten opdoen. Het is goed voor de ontwikkeling van jonge Belgische talenten. Je moet ze daarom niet altijd laten invallen, maar als trainer heb je wel meer keuzes.

Zijn er plannen voor nieuwe transfers in januari?

Voor mij hoeft dat niet. Laat het maar bij deze selectie, dan kunnen we ze verder ontwikkelen om zo verdere stappen te maken.

Teert de ploeg nog steeds op de overwinning tegen FC Barcelona?

Teren niet echt, maar het is wel heel fijn en het geeft een stimulans. Zo hebben we onze laatste wedstrijden echt op een hoog niveau gespeeld. Als je in de competitie verliest, is dat mentaal telkens een kleine opdoffer. Als je dan in de Champions League kan winnen, geeft dat een dubbele stimulans omdat we daar zware klappen hebben gekregen.

Auteurs | Evelien De Bauw, Nathan Loos

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Hoe het sneltramproject volledig ontspoort