Vermeer brengt na zijn dood mensen van over heel de wereld samen.

Videoreportage | Tentoonstelling Johannes Vermeer Rijksmuseum

Op dit moment kun je in het Rijksmuseum de tentoonstelling van Vermeer bekijken. Mensen van over de hele wereld komen speciaal naar hartje Amsterdam om er een samenstelling van 28 werken te kunnen bezichtigen. Nooit eerder waren er zo veel werken van Vermeer samen op één plek.

We brachten een bezoekje aan het Rijksmuseum in Amsterdam, waar van 10 februari tot en met 4 juni de tentoonstelling over Johannes Vermeer loopt. Overal lopen er mensen van over de hele wereld door elkaar, het is er een echte bijeenkomst van verschillende talen.

Er wordt ons verteld dat het een unieke ervaring is, net omdat er zoveel van Vermeer’s werken op één plaats verzameld werden. “Je kan een verhaal volgen via zijn schilderijen”, verklaart een jonge vrouw. Er zijn zelfs enkele mensen vanuit Amerika naar Amsterdam gevlogen voor deze voorstelling. Het wordt ons al snel duidelijk gemaakt dat dit een niet-te-missen evenement is.

Auteurs | Arthur Lesy, Brikke Janssens, Nathan Loos, Noa Jacobs en Robin Kerremans

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Het Marokkaans parlement in Rabat
Ongewenste beïnvloeding in Nederland: “Marokko opereert veel subtieler dan Iran of Turkije”