Potje Faux Gras in de supermarkt.

‘Faux Gras, een feestelijk product zonder dierenleed’

Faux Gras is het diervriendelijk alternatief van foie gras, zo probeert GAIA foie gras van de kaart te vegen. Frederic Gheysels medewerker van de auteur dienst GAIA zegt, ‘Zodra mensen onze campagne zien, maken ze de klik naar nooit meer foie gras’. 

Wat is Faux Gras?

‘Het is de diervriendelijke versie van foie gras. Het is een plantaardige paté, gemaakt op een diervriendelijke manier. Een feestelijk product waarvoor eenden en ganzen twee- tot driemaal per dag onder dwang gevoederd moeten worden. Foie gras, Frans voor lever, is een delicatesse gemaakt van de lever van ganzen of eenden. Het wordt meestal geserveerd met een glas champagne en uienconfijt. Dat is bij Faux Gras exact hetzelfde, de smaak is treffend gelijkend.Faux Gras is op de markt gekomen voor mensen die vegetarisch of vegan zijn of graag foie gras eten, maar de manier waarop het gemaakt wordt niet steunen.’

Wat is de toekomst van Faux Gras?

‘We merken dat het moeilijker is om mensen bewust te maken van Faux Gras, omdat het gerecht voor veel mensen slechts één keer per jaar op het menu staat. Al zien we wel dat Faux Gras zeer gewild is door restaurants en we verkopen het ook in de supermarkten. We zien een jaarlijks stijging in vraag en aantal, zo worden er jaarlijks meer dan 500.000 doosjes Faux Gras verkocht.’

De Campagne tegen foie gras

Wij merken dat de reclame die we maken tijdens de feestdagen impact heeft. Veel mensen hebben geen idee hoe foie gras gemaakt wordt. Als je kan bewijzen dat foie gras op een verschrikkelijk dieronvriendelijke manier gemaakt wordt, maken mensen de klik naar nooit meer foie gras. Hoe meer mensen dat weten, hoe minder ze het eten. Ik heb er vertrouwen in dat we foie gras meer en meer uit de schijnwerpers halen. 

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Interseksualiteit: Het Taboe Doorbreken