TekortPleegzorg

Pleegzorg Vlaanderen en Agentschap Opgroeien slaan handen ineen voor meer Pleeggezinnen

Het agentschap Opgroeien en Pleegzorg Vlaanderen lanceren een nieuwe campagne om pleeggezinnen te werven voor baby’s in nood. In het afgelopen jaar hebben 82 baby’s tussen 0 en 1 jaar noodgedwongen in een ziekenhuis moeten wachten op een pleeggezin, een scherpe stijging ten opzichte van het voorgaande jaar. De jeugdhulp staat onder druk door een stijging van onveilige thuissituaties, waardoor het vinden van geschikte plekken voor kwetsbare kinderen een immense uitdaging is.

Pleegzorg Vlaanderen slaat alarm, ondanks een stijgend aantal hulpvragen blijft het aantal kandidaat-gezinnen hetzelfde. Isabelle is pleegouder en begrijpt waarom er zo weinig kandidaat-gezinnen zijn: “Pleegouder zijn is een ouder zijn, maar met heel wat extra zorgen.”

De campagne roept op om de cruciale eerste 1.000 dagen van een kind te ondersteunen door pleeggezin te worden. Donderdag 21 december om 20 uur lanceert Pleegzorg Vlaanderen een digitale infosessie op pleegzorg.be, waar geïnteresseerde gezinnen kunnen ontdekken hoe ze in 2024 kunnen bijdragen aan de toekomst van kinderen en jongeren.

Auteurs | Merel Van Ael, Charlotte Verbeke

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Remco Evenepoel wint tijdrit in Vuelta en verstevigt rode leiderstrui