Internationaal Gerechtshof Den Haag: Israël moet onmiddellijke maatregelen ondernemen

“Israël moet onmiddellijke maatregelen ondernemen om genocide te voorkomen.” Dat is de eerste uitspraak van het Internationale Hof van Justitie in Den Haag over de oorlog in Gaza. Het Hof verplicht Israël daarmee ook om over een maand verslag te geven over de situatie voor het Gerechtshof. De zaak is daarmee niet gedaan, maar Israël heeft nu wel wettelijke verplichtingen om er alles aan te doen om genocide te voorkomen en hulpgoederen voor Gaza door te laten.

Israël viel Gaza binnen vorig jaar op 7 October naar aanleiding van een aanval van Hamas, de Palestijnse militaire organisatie op een festival waarbij meer dan 300 slachtoffers vielen. De aanval kwam als reactie op de langdurige bezetting van Palestina door Israël voor de voorbije 75 jaar. Zuid-Afrika sleep Israël voor de rechter op 29 december vorig jaar. Ze klaagde Israël aan voor verschillende oorlogsmisdaden. 17 rechters namen deel aan de rechtszaak. Zuid-Afrika pleit voor tijdelijke maatregelen om de mensen in Gaza te beschermen tegen ‘onherstelbare schade.’;

  • Israël zal zijn militaire operaties onmiddellijk stopzetten.
  • Israël moet alle mogelijke maatregelen nemen om een genocide te voorkomen.
  • Israël moet ervoor zorgen dat zijn leger niet engageert in het promoveren van, het samenzweren van en niet medeplichtig is in genocide.
  • Israël moet maatregelen nemen om de verwoesting te voorkomen en de bescherming te garanderen van alle bewijsmateriaal gerelateerd aan de beschuldiging van genocide.
  • Israël moet ervoor zorgen dat er geen actie wordt ondernomen die het geschil voor de rechtbank zou kunnen verlengen of verergeren.
Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Stille uren in de Carrefour. “Hopelijk wordt zo het taboe rond hoogsensitiviteit doorbroken”