Events, fotoshoots en heel veel schrijven: dit was mijn stage bij Feeling magazine

Tien weken lang mocht ik als volwaardig redactielid meedraaien op de redactie van Feeling magazine. Ik werd ondergedompeld in de wereld van mode, beauty en lifestyle. En één ding staat vast: dit is iets wat ik voor altijd wil blijven doen!

Mijn eerste dag

Mijn eerste stagedag was er eentje vol stress. Al weken lag ik nachten wakker over die eerste dag. Hoe zou dat zijn? Hoe zijn de mensen daar? Ga ik wel goed genoeg zijn? Het zijn allemaal vragen die door mijn hoofd spookte. Ik stapte 5 februari om 7 uur ’s ochtends met een bang hartje op de trein naar Bordet. Mijn treinrit verliep vlot en ik was 20 minuten te vroeg op de redactie. De mensen van het secretariaat stelden me gerust: “Je moet niet stressen, iedereen is super lief!” Ik mocht even wachten in de zeteltjes in de inkomhal. Na 20 minuten kwamen ze me melden dat mijn stagebegeleider in de file stond en dat het nog even kon duren. Ik heb nog 40 minuten zitten wachten, vol stress natuurlijk, maar bij de eerste ontmoeting viel die last van mijn schouders. Ik werd met open armen ontvangen en mocht al aan enkele kleine opdrachtjes beginnen.

Mijn eerste publicatie

Mijn artikel: “Heatless curls in 1-2-3: dit zijn de beste methodes voor krullen zonder tang”, was mijn eerste publicatie. In dit artikel vertelde ik alles over TikTok-hype waarmee je je haar krult doormiddel van een satijnen hoofdband en dat zonder hittebeschadiging. 

Een bijzondere ontmoeting

Aan de start van mijn stage had ik verwacht dat ik veel bekende mensen en modefiguren zou tegenkomen. Dat was niet het geval. Ik zat meestal achter mijn bureau artikels te schrijven. Ik vond het wel heel fijn om het Feeling team te ontmoeten. Het zijn allemaal straffe madammen waar ik naar op kijk. Daarnaast spendeerde ik ook veel tijd met het onlineteam van flair. Ze nodigden me vaak uit om aan hun cluster bureaus te komen zitten en af en toe ging ik ook met hen lunchen.

Veel geleerd

Ik heb enorm veel geleerd bij Feeling. Mijn grote droom om voor een magazine te werken werd even werkelijkheid. Ik leerde diepere research doen over mode en lifestyle gerelateerde onderwerpen. Op school leren we vooral hoe we voor kranten schrijven, maar een modemagazine is helemaal anders. Het was dan ook mijn doel om om mijn schrijfvaardigheden te verbeteren en mijn eigen schrijfstijl te ontwikkelen. Ik kan zeggen dat dat zeker is gelukt. 

Anekdote

Mijn stagebegeleider vroeg aan mij of ik naar een event wou van Dyson omdat zij last minute niet meer kon. Ik zei meteen volmondig ja. Het was de launch voor de nieuwe ‘Dyson Airstrait’. Een haardroger die je haar stijlt aan de hand van warme lucht. Ik vertrok van de redactie richting in Antwerpen. Toen ik daar aan kwam was ik de enige van de pers. De anderen waren allemaal influencers. Zij kenden elkaar allemaal en ik kende dus niemand. Ik stond een beetje aan de zijlijn, maar toen arriveerde er een collega van Knack Weekend. We hadden en fijn gesprek over mijn stage en haar job. Oef!

We kregen uitleg over het nieuwe toestel en mochten we het ook even uitproberen. Op het einde kregen we ook een exemplaar mee naar huis om grondig uit te testen. Ik schreef er een leuke review over en maakte ook een video voor op de socials. Een geslaagde dag! 

Oeps foutje

Bij mijn Dyson review besprak ik uitgebreid mijn haartype: “Ik heb dik en stijl haar.” Ik kreeg daarna een mailtje van de online coördinator: “Het is steil haar en niet stijl haar. Je stijlt je haar wel, je geeft het stijl, maar je maakt het steil. If that makes sense?” It doesn’t. Totaal in ongeloof – ben ik de enige die dit niet weet? – opende ik de Van Dalen. En ja hoor, het is écht steil haar, met korte ei.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Sportmarketeer Pieter Derudder over voetbaldocumentaires: “De beleving voor de fans is veel groter”