De finish in Mechelen voor de fietsers van 1000 km voor Kom op tegen Kanker

Samen trappen voor Kom op tegen Kanker

Samen fietsten velen in het verlengde Hemelvaartweekend de ”1000 km voor Kom op tegen kanker”.  Gedurende deze 4 dagen hebben fietsers elke dag twee ritten van 125 kilometer afgelegd. Sommige doen dit met een mooie boodschap, anderen doen dit om hun talent voor de sport nog eens op punt te zetten.

1000 kilometer in actie

64 pelotons verspreid over het Vlaamse landschap, elk met een eigen missie en vastberadenheid, maakten deel uit van de onvergetelijke reis van de 1000km voor Kom op tegen Kanker. Halverwege de dag, terwijl de zon hoog aan de hemel stond, maakten ze een welverdiende tussenstop in middagsteden Glabbeek, Aalst, Pelt en Oostkamp. Deze teams deelden niet alleen hun passie voor fietsen, maar ook hun toewijding aan de strijd tegen kanker. Het inschrijvingsgeld van 5.500 euro per team werd ingezameld voor broodnodig kankeronderzoek, waarbij de focus lag op gebieden die vaak over het hoofd worden gezien door de farmaceutische industrie, zoals onderzoeken naar zeldzame kankers.

De verschrikkelijke strijd tegen kanker

Hoewel de strijd tegen kanker vaak gepaard gaat met verdriet en onzekerheid, bracht de 1000km voor Kom op tegen Kanker ook vreugde, samenhorigheid en vastberadenheid met zich mee.

Indrukwekkende bijdrage

Dit jaar werd er bijna 7 miljoen euro opgehaald, een indrukwekkende bijdrage aan het onderzoek naar nieuwe behandelingen en genezingen. Algemeen directeur David Vansteenbrugge benadrukte destijds het belang van dit evenement: “Het is een feest van tegenstrijdigheden. Er is verdriet, maar ook veel vreugde.”

“Het is een grote prestatie, maar een kleine moeite dit te doen”

Eén van de deelnemers, Maarten Michielsen (45 jaar), fietste met een bijzondere reden. Zijn vrouw kreeg enkele jaren geleden het harde verdict dat ze kanker had. Dit nieuws had een grote impact op het gezin. De angst, onzekerheid en onwetendheid waren harde noten om te kraken. Voor Maarten was de 1000km voor Kom op tegen Kanker meer dan alleen maar een fietstocht, het was een kans om iets te doen, om een verschil te maken in de strijd tegen deze verwoestende ziekte.” Dit was een grote prestatie, maar een kleine moeite dit te doen.”

“Soms lijkt het alsof de wereld om zeep is door oorlogen en zinloos geweld, maar de samenhorigheid in het peloton bewijst dat er nog steeds positieve gevoelens en solidariteit zijn in de gemeenschap”. De 1000km voor Kom op tegen Kanker is niet alleen een fysieke uitdaging, maar ook een emotionele reis die mensen verenigt in hun vastberadenheid om een einde te maken aan kanker.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Afbeelding Starstruck
Vlaanderen’s idolen tot leven met het nieuw programma Starstruck!