Stemmen

16- en 17-jarigen mogen stemmen bij de Europese Verkiezingen

Op 9 juni zijn de Europese verkiezingen en mogen 16- en 17- jarigen voor het eerst stemmen. Maar zijn ze voorbereid genoeg? En wat doen de scholen om hun leerlingen voor te bereiden, zodat ze een bewuste keuze kunnen maken?

Sinds dat er bekend is gemaakt dat 16- en 17- jarigen ook het stemhokje in gaan zijn ze bij het Koninklijk Atheneum in Ekeren begonnen met lessen om ze zo goed mogelijk voor te bereiden. ‘Ik heb in mijn lessenpakket een drietal lessen voorzien om mijn leerlingen te informeren van de opties en het stemproces’, zegt Jozien Emsens, docent Nederlands.

Niet genoeg voorbereiding

De school zelf gaat nu dus veel op eigen initiatief doen om de leerlingen te kunnen begeleiden voordat ze hun stem gaan uitbrengen. De leerlingen hebben wel het gevoel dat het nog niet genoeg aan bod komt. ‘We krijgen het bij een aantal vakken zoals godsdienst, maar we krijgen er geen diepe kijk in’, zegt een leerling.

De leerlingen zouden meer willen zien wat de standpunten zijn van de verschillende partijen zodat ze een goed beeld kunnen krijgen op wie ze uiteindelijk stemmen.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Zorgt het woord ‘burger’ in veggieburger voor verwarring?