Aprilse grillen en maartse buien maar dan in juli

De weergoden zijn ons niet gunstig gezind dit jaar, dat is zeker. Maar waar blijft al dat water nu vandaan komen want afgelopen maanden heeft het in jaren niet meer zoveel geregend als nu. Het oude record dat nu uit de boeken is gedaan dateerde van 1877, dat is meer dan 150 jaar geleden.

Water en regen valt op de grond en door het verdampingsproces zal het gevallen water verdampen en komt het zo terug in de kringloop terecht, dat is de wetenschap. We kunnen dus stellen dat de vele regenval het gevolg is van de opwarming van de aarde. Een voorbeeld hiervan is de oceanen die iets sneller verdampen door de opwarming van de aarde, dat verdampte water komt in de lucht terecht om op zijn beurt weer met bakken uit de lucht te vallen onder de vorm van regen.

Een tweede factor die bijdraagt aan deze overmatige regenval is het feit dat de poolkappen aan het smelten zijn. Gesmolten ijs dus, dat terecht komt in de oceanen en ook weer zal verdampen en terechtkomen in deze vicieuze cirkel.

We kunnen op dit moment dus twee dingen doen; de situatie onder ogen zien en weten dat dit het gevolg is van de hoeveelheid broeikasgassen die wij als mensen produceren. In dit geval moeten we het probleem bij de bron aanpakken en de productie van broeikasgassen drastisch verminderen. Dit kan door onze afvaluitstoot te verminderen, minder uitlaatgassen van auto’s, minder lang douchen en lichten laten branden etc. Als we dit doen mogen we in het beste geval hopen op een stabilisatie van de opwarming van de aarde want beter wordt het gegarandeerd niet meer.

Een tweede optie is onszelf gaan voorzien op de situatie. Met andere woorden mensen verbieden om in overstromingsgebieden te gaan bouwen en meer voor groene omgevingen gaan zodat het gevallen water in de grond kan sijpelen.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Make it a december to remember