Jaan in de studio

Radio CRAP bereidt zich voor op Halloween!

Halloween nadert en de griezelige sfeer neemt toe, ook in België. Vanessa, een Belgische die nu in New York woont, beleefde haar eerste Amerikanse Halloween: “Mensen hier gaan echt een stap verder om in de Halloweensfeer te komen,” vertelt ze enthousiast.

Halloween die zijn oorsprong  vindt in het oude Keltische festival Samhain en wordt gevierd op 31 oktober. Dit markeert het moment in het jaar waarop de dagen korter worden, de nachten langer, en men geloofde dat de grens tussen de wereld van de levenden en de doden vervaagde. De Kelten droegen maskers en staken vuren aan om kwade geesten af te weren. Dit ritueel verspreidde zich later naar Amerika en vermengde zich met lokale tradities, wat leidde tot het moderne Halloween dat we nu kennen.

Vandaag is Halloween uitgegroeid tot een groot commercieel feest met kostuumfeesten, trick-or-treating en pompoensnijden. Kinderen gaan verkleed langs de deuren voor snoep, terwijl volwassenen naar Halloween-feesten gaan of griezelige films kijken. “Mijn eerste Halloweenfeestje was fantastisch, iedereen was tot in de details verkleed,” vertelt Vanessa. Ook in België en Nederland wint Halloween aan populariteit, met spooktochten, parades en straten die veranderen in griezelige werelden. Halloween biedt een moment van ontsnapping, waarin jong en oud zich kunnen onderdompelen in een wereld van angst en fantasie.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Bokskampioenschap
Belgisch kampioenschap boksen zaterdag van start