Lade met insuline-injecties bij de apotheker

Huisarts Huybrechts over diabetesinjecties als vermageringsmiddel: “Het stimuleren van een natuurlijk vermageringsproces blijft wel nog altijd belangrijk” 

Na het diabetesmedicijn Ozempic zal ook de diabetesinjectie Mounjaro(Tirzepatide) binnenkort op onze Belgische markt verschijnen. Hoewel het medicijn enkel en alleen geschikt is voor mensen die lijden aan de ziekte diabetes, wordt het meer en meer als middel gebruikt om te vermageren. Huisarts Huybrechts benadrukt dat het gebruik van deze medicatie een tal van bijwerkingen kan hebben. 

“Er kunnen allergische reacties optreden ter hoogte van de injectieplaats, maar de meest voorkomende nevenwerkingen zijn maag-en-darmklachten.” 

Hoe zorgen diabetesinjecties voor gewichtsverlies? 

“Diabetesmedicatie zorgt ervoor dat je suiker zakt. Dit zorgt voor een vertraging van de maaglediging. Door deze vertraging heb je minder honger en ga je dus ook minder eten.”  

Waarom kiezen sommigen voor diabetesmedicatie als alternatief voor een natuurlijk vermageringsproces? 

“Het is natuurlijk makkelijker om één keer per week een injectie te plaatsen dan om te gaan sporten en je dieet aan te passen. Het stimuleren van een natuurlijk vermageringsproces blijft wel nog altijd belangrijk.” 

Hoe merkt u dat er de afgelopen jaren een stijgende trend is in het gebruik van Tirzepatide of andere diabetesinjecties?

“Het product is nog redelijk nieuw, dus het is logisch dat het nu meer bekendheid krijgt. De trend is wel effectief aanwezig. Dat merken we aan de vraag naar Ozempic of andere diabetesinjecties.”

Welke gevolgen zal de komst van de Mounjaro-injectie teweegbrengen in België? 

“Dat hangt ervan af of het product onder dezelfde restricties zal vallen als Ozempic. Als dat wel zo is dan verandert er helemaal niets. Minister van Volksgezondheid Vandenbroucke heeft het voorschrijven van Ozempic beperkt, waardoor je een voorschrift nodig hebt. We kunnen dus niet zomaar deze injecties verkrijgen. Het was dan ook best vreemd dat het product eerst wel zonder voorschrift verkrijgbaar was.”

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Fuiven in de 60’s: “Uitgaan is nu minder leuk omdat alles mag”