Voetballen met toiletrol

5 hypes ontstaan door de Covid-19 uitbraak

De Belgische overheid heeft de sociale interactie tussen de mensen beperkt tot het minimum. Maar daar weten de Belgen inventief mee om te gaan. Hier lees je de 5 nieuwe hypes die ontstaan zijn door de Corona pandemie.

1.Voetballen met toiletrollen

Toiletrollen, voor velen heerst de angst om zonder te vallen. Vandaar de massale lege rekken toiletpapier in de supermarkten. Om dat hamstergedrag aan te kaarten, is er een ludieke hype ontstaan. Hierbij nomineer je een vriend op Instagram en daag je hem/haar uit tot het zo lang mogelijk hoog houden van een wc-rol met je voet. Wie door het sociale isolement nood heeft aan een spannend wedstrijdje, uitdagen maar!

2.Maggie De Block-lied

Op 6 maart hoorde je in “De Grote Peter Van de Veire Ochtendshow” op MNM, een zelfgemaakte remix genaamd “Blijf In Uw Kot”. Deze uitspraak is afkomstig van minister Maggie De Block, tijdens een commissie van Volksgezondheid. De volledige uitspraak klonk als volgt: “Als je iemand ziet met een snotneus, smijt ze buiten. En blijf in uw kot als je je ziek voelt. Ik meen het hè!” De remix vind je al enkele dagen bovenaan in de trending-lijst van YouTube. Ook op TikTok worden er duizenden video’s gemaakt met daarin deze song. Voor de nieuwsgierigen onder ons, in deze link kan je het lied beluisteren.https://www.youtube.com/watch?v=Idc2mkS-QLk

3.Klappen voor de zorgverleners

18 maart, exact om 20u, stonden verschillende Belgen klappend voor hun ramen en deuren. Dat doen ze om hun steun en dankbaarheid te tonen aan de zorgverleners. Die hebben het in deze tijden extra zwaar en zetten letterlijk hun leven op het spel om andere personen te redden. Deze hartverwarmende hype is begonnen in Italië en reist momenteel de hele wereld rond. Zie ik jou vanavond om 20u aan het raam?

4.Quarantaine dans op TikTok

Alle TikTok-liefhebbers, spits je oren want er gaat een specifiek quarantainelied viraal. Het liedje heet letterlijk ‘Corona’ en is gemaakt door Lil Nix. Starten doe je door 3 maal in je elleboog te hoesten en nadien volgt er een universeel dansje. Voor een voorbeeld, bekijk deze link https://www.youtube.com/watch?v=sjw8OZhWRMg .

5.Massaal maken van mondmaskers

Doordat het Covid-19 virus zich verspreidt door o.a. het speeksel, zijn mondmaskers noodzakelijk voor alle zorgverleners en patiënten. Er is echter een groot probleem, een bestelling van mondmaskers ter waarde van 5 miljoen euro kwam niet aan in België. Volgens Maggie De Block, Minister van Volksgezondheid, valt dat te wijten aan fraude. De bestelling ging de huisartsen en de ziekenhuizen bevoorraden. Deze niet-levering is een ‘drama’ voor het zorgpersoneel die mogelijks in een ‘onveilige situatie’ gaan terechtkomen. Daarom roept de Vlaamse Overheid op om massaal mondmaskers te naaien. Het patroon vind je op VRTNieuws en is voor jong én oud. Al erg veel mensen doen mee aan deze nuttige hype maar genoeg zijn het er nog zeker niet. Dus weet je niet wat te doen in deze tijden van thuiszitten? Maak wat mondmaskers en red levens!

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Bucket List: corona editie