Vergelijking met Limburg: “Er is toch wel een niveau verschil tussen beiden.”

Smart Cities HomeMobiliteitBurgerparticipatieAntwerpen als smart cityVergelijking Limburg

Hoewel Antwerpen zeker een van de meest vooruitstrevende steden is in Vlaanderen op vlak van smart cities is er zeker nog een lange weg te gaan. Antwerpen kan zeker op bepaalde vlakken een voorbeeld nemen aan Smart Region Limburg (s-Lim). In tegenstelling tot Antwerpen wordt in Limburg het smart cities project geïmplementeerd over de hele provincie. Kleinere gemeentes hebben ook baat bij slimme verkeerslichten en die kunnen ze verkrijgen dankzij de data die wordt verzameld in de twee centrumsteden van het project: Genk en Hasselt.

Een ander vlak waar Limburg op Antwerpen vooruitloopt is in het werken over de domeinen heen. Onder domeinen kan bv. water, elektriciteit, veiligheid, etc. vallen. Er wordt nog te vaak binnen slechts een domein gewerkt over de hele wereld.  Dat is zeker ook het geval in  Antwerpen. Een voorbeeld: een kruistpunt wordt slim gemaakt door camera’s zodat het verkeer extra vlot verloopt. Maar als er op hetzelfde ogenblik een overstroming gebeurt dan weten de slimme verkeerslichten niets meer. In s-Lim wordt er veel meer geïnvesteerd in het werken over de domeinen heen. Zo wordt er op dit moment data verzameld om over de domeinen heen inzichten te creëren en die zullen in de toekomst gebruikt worden om aan slimme oplossingen te werken. 

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Zeen Subscribe
A customizable subscription slide-in box to promote your newsletter
[mc4wp_form id="314"]