Stijn Van de Veken
Stijn Van de Veken

“Durf ‘ja’ zeggen tegen de dingen”

Naam: Stijn Van de Veken
Leeftijd: 32
Specialisatie: Radio
Jaar van afstuderen: 2009
Job: ‘Digital Creative’ bij VRT”

“Het was best eng om bij een bedrijf als de VRT terecht te komen. Ik deed er mijn stage bij Studio Brussel en liep in het begin een beetje op de tippen van mijn tenen. Op den duur durf en mag je echter meer, zo schreef ik tegen het einde van mijn stage soms teksten voor presentatoren. Dat vond ik toen enorm motiverend.

Als Digital Creative bij de VRT ben ik met wat andere dingen bezig dan tijdens mijn stage. A-Teamgewijs word ik met collega’s ingezet om de digitale voetafdruk van de VRT te vergroten. Als pakweg Canvas of MNM een nieuwe website maakt en daarbij hulp wil, dan komen wij hen begeleiden en evalueren.

De skills die mijn job vereisen, kweekte ik vooral zelf. Toch heeft de opleiding Journalistiek me heel wat mediatechnieken aangereikt die -zolang ik er creatief mee omga- vaak van pas komen. Toen ik voor The Voice van Vlaanderen werkte moest ik iedere liveshow filmpjes maken. Dat deed ik op basis van wat ik uit de lessen tv onthouden had.

Ik ben laat afgestudeerd, want ik was veel richtingen snel beu. Ik ben al een oude mens! Achteraf bekeken vindt iedereen mijn mediacarrière heel logisch, maar de liefde voor het vak kreeg ik niet van thuis mee. Zelfs toen ik Journalistiek studeerde, wilde ik schrijven. Ik merkte pas laat dat ik graag achter de schermen programma’s maak. Tijdens mijn stage zagen ze dat ik fel met digitale media bezig was.

Ik heb geluk dat ik amper moest solliciteren. Ik ben van de ene opdracht in de andere gerold. Ook het platenlabel Kurius ben ik en een paar vrienden. Je moet de juiste mensen tegen het lijf lopen. Wees gerust, dat gebeurt wel, zeker op stage. Je leert door bezig te zijn, en door ‘ja’ te durven zeggen.”

Auteur | Tom Vandenhove

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Internationale Dag voor Mensen met een beperking. “Mijn dochter zou alles doen om haar broer te verdedigen”