Shari Denise Kamwa poseert voor de AP-camera

“Ik combineer mijn 2 passies”

Naam: Shari Denise Kamwa
Leeftijd: 23
Specialisatie: Geschreven media
Jaar afstuderen: 2015
Job: Online reporter bij Flair België

“Toen ik vijf was, zat ik modepoppetjes te tekenen, terwijl de andere kinderen buiten speelden. Een logische keuze na het secundair zou modeacademie zijn geweest, maar in het middelbaar ontdekte ik dat ik heel graag schrijf. Die twee passies combineren was mijn ultieme droom. Daarom koos ik voor de opleiding Journalistiek.

Ik vond AP Hogeschool een heel fijne en aantrekkelijke leeromgeving. Met een gevarieerd vakkenpakket probeerden de docenten ons van zo veel mogelijk thema’s te laten proeven en ons praktijkgericht zo allround mogelijk op te leiden.

Fashion & beauty

Met mijn specifieke interesse in modejournalistiek miste ik tijdens mijn opleiding hier en daar de vrijheid om creatief bezig te zijn met eigen content. Daarom ging ik op Erasmus naar Southampton waar ik Fashion Journalism aan de Solent University volgde. Ik heb er veel geleerd op het vlak van modejournalistiek, freelancen en bloggen, en vulde zo mijn traject op AP perfect aan.

Mijn stage in het derde jaar liep ik bij de Fashion & Beauty redactie van het magazine Feeling, een ongelooflijk leuke en leerrijke ervaring. Helaas kon ik er wegens plaats- en geldgebrek niet blijven.

Crisismanagement

Na mijn opleiding kon ik als storemanager in de kledingwinkel Hollister aan de slag, waar ik al eens vakantiewerk had gedaan. De job sprak mij aan omdat ze met mode te maken had, maar het betekende ook dat ik mijn journalistieke carrière zou uitstellen. Ik besloot de knoop door te hakken in september, na een welverdiende vakantie.

In oktober ben ik dan toch bij Hollister gestart. Ik leerde er alles over crisismanagement en het begeleiden van een veertigkoppig team. Maar na vier maanden miste ik het enorm om dag in, dag uit creatief bezig te zijn, te schrijven en te creëren. Ik dacht: ‘het is nu of nooit’, en ik ben naar een job in de journalistiek beginnen zoeken.

Ultieme droomjob

Geen lachertje, zo bleek. Ik heb twee maanden thuis gezeten, intensief op zoek. LinkedIn is dan net een tweede Facebookpagina. Je moet veel geduld hebben, soms krijg je zelfs geen antwoord. Tot mijn oog op de jobaanbieding bij Flair viel. Ik vroeg mijn stagementor bij Feeling een goed woordje voor me te doen. Zij wist immers als geen ander wat ik in mijn mars had.

En nu heb ik dus een job die ik nog jaren wil blijven doen. Hoewel, mijn ultieme droomjob is hoofdredactrice bij een magazine zoals Grazia of Glammer. Maar dat zijn dromen.”

Auteur | Nanigui Patel

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
School.com