Foto genomen door Naningui Patel

“Ik stuurde 165 mails naar televisiebedrijven”

Naam: Zoë Van de Voorde
Leeftijd: 22 jaar
Specialisatie: Televisie
Jaar afstuderen: 2014
Job: Montage-assistent bij productiehuis Zodiak Belgium

“Tijdens mijn studie op AP had ik al snel door dat ik liever achter de schermen werk dan ervoor. Filmen en monteren, ik had die dingen altijd snel onder de knie. Nieuwe montageprogramma’s waar zelfs lectoren nog niets van kenden, hadden al snel geen geheimen meer voor mij. Mijn stage liep ik dan ook bij DB Video in Aartselaar, een bedrijf dat de opnames van televisieprogramma’s en live-evenementen maakt zoals Villa Politica en sportwedstrijden voor Telenet. Niet meteen journalistiek, maar ik voelde dat dat technische mij veel beter lag.

Slepen en laden

Na mijn stage ben ik bij dat bedrijf blijven ‘plakken’. Ik werkte als kabelsleper bij live-uitzendingen. Je loopt dan de hele uitzending achter de cameraman aan en belet dat de kabels in de war raken of blijven steken. Dat was leuk voor een tijdje maar op een bepaald moment wilde ik een meer uitdagende job. Ik heb wel 165 mails gestuurd naar bedrijven in België die televisie maken, in totaal kreeg ik misschien 10 mails terug.

Ik mocht bijvoorbeeld als cameravrouw twee weken lang een medisch congres filmen. Dat was een geweldige ervaring. Nadien werkte ik nog een tijdje als kabelsleper en productieassistent bij productiehuis Arendsoog in Oostende maar daar kon ik niet blijven. Even later werd ik opgebeld door mijn huidige werkgever.

Momenteel werk ik fulltime als montage-assistent bij productiehuis Zodiak. Ik ben begonnen als nachtlader. Je laadt ’s nachts alle beelden in op de computers zodat de monteurs de volgende dag meteen aan de slag kunnen. Dat was een vermoeiende job!

Regisseren en schrijven

Nu doe ik voornamelijk de precutting van beelden voor televisieprogramma’s zoals Mijn Pop-uprestaurant enBuurtpolitie. Ik haal alle onbruikbare beelden eruit zodat de eindmontage vlot kan verlopen. Soms mag ik dingen filmen, dat vind ik het leukste om te doen.

Het is jammer dat ik van opleiding geen cameravrouw ben. Het RITCS in Brussel was voor mij misschien interessanter geweest want ik zou in de toekomst graag regisseren of scripts schrijven. Maar dat is een droom, en ondertussen heb ik niet te klagen. Ik heb een toffe baas, fijne collega’s en ik doe mijn job graag. Trouwens, ik ben nog maar 22 jaar, ik heb nog veel tijd!”

Auteur | Nanigui Patel

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Sami Souguir: ‘Metaal was de slagader van Gent’