pers.antwerpen.be
pers.antwerpen.be

Antwerpen zet 100 jaar Olympische Spelen in de kijker met exclusief boek

Ter afsluiting van het olympisch jubileumjaar brengen District Antwerpen en Sporting A het boek ‘100 jaar Olympische Spelen’ uit. Ze verzamelden alle olympische verhalen van een eeuw geleden en nu, en brengen op die manier hulde aan de Spelen 100 jaar geleden. Districtsschepen voor Sport Charlie Van Leuffel (N-VA): “Onze stad zal de olympische waarden nooit loslaten”. 

Met het exclusief boek wil de stad een alternatief bieden voor de afgelaste evenementen van het jubileumjaar. Het boek werd in beperkte oplage gedrukt en wordt daarom niet te koop aangeboden. De 100 exemplaren die het district en de stad beschikbaar stelden, werden via een onlinewedstrijd weggegeven. Vandaag worden de winnaars op de hoogte gebracht via mail.  

De 100ste verjaardag als olympische stad zou gevierd worden met sportevenementen en een doortocht van de olympische ringen door de stad. Net als de Spelen in Tokio werd dit jubileumjaar uitgesteld naar 2021 en werd het in een coronaproof jasje gestoken. “Covid-19 zette ons olympisch herdenkingsprogramma op waakvlam, maar nu poken we met Sporting A en District Antwerpen het olympisch vuur weer op”, vertelt schepen voor Sport Peter Wouters (N-VA).  

“De zevende Olympiade in 1920 grossierde in sportieve uitschieters, boeiende anekdotes en andere straffe stoten”, gaat Wouters verder. “Er zijn veel verhalen die erom smeken om verteld te worden, maar die destijds door een povere documentatie tussen de plooien van de (sport)geschiedenis dreigden te vallen. De geschiedenis hoeft zich niet altijd te herhalen. Daarom goten we de beste verhalen en het relaas van ons olympisch jubileumjaar in een boek”. 

Ruim 100 jaar nadat Antwerpen de Olympische Spelen ontving, zit het olympisch DNA dus nog altijd in de Antwerpse stadsgeschiedenis verweven, vult Charlie Van Leuffel aan: “We brengen met het boek opnieuw hulde aan de mijlpaal in de rijke geschiedenis van Antwerpen en aan de olympische waarden, die onze stad nooit zal loslaten”. Want “Eens olympisch, altijd olympisch”, sluit Peter Wouters af.  

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
10 Tips tegen verveling tijdens quarantaine