“Ik voel me thuis bij GVA”

 Naam: Dennis Van Damme
Leeftijd: 28
Specialisatie: Geschreven media
Jaar afstuderen: 2009
Job: Gazet van Antwerpen”

“Ik ben in 2009 afgestudeerd aan toen nog Plantijn Hogeschool. Het jaar erna ben ik begonnen met de masteropleiding Journalistiek, maar die heb ik nooit afgemaakt. Een reden daarvoor was dat ze me weinig interesseerde, en de sfeer was ook veel minder dan op Plantijn.”

“De voornaamste reden was dat ik telefoon had gekregen van de Gazet van Antwerpen met de vraag om op gesprek te komen. Wim, een goeie vriend en studiegenoot op Plantijn werkte al bij die krant en had mijn naam laten vallen. Ik heb nooit echt met Wim samengewerkt, maar we kwamen goed overeen en stonden vaak buiten te roken. Die sigaretten waren dan toch nog voor iets goed. (lacht)”

Het lokfietsidee

“Ik heb drie jaar bij GVA met een interim contract gewerkt. Dat was verre van perfect maar het was beter dan als zelfstandige. Toen smolten Concentra en Corelio samen en vormden ze het Mediahuis. Er volgden veel ontslagen, maar er kwamen ook twee plaatsen voor journalisten vrij en ik was er een van. Mijn functie werd ‘fait-divers journalist’ met de nadruk op misdaad en rechtbank. Gelukkig kreeg ik ook ruimte voor eigen reportages, zoals die van de lokfiets (lacht, GVA liet een fiets met ingebouwde gps stelen en volgde het ‘smokkeltraject’, nvdr.). Dat idee bedacht ik met enkele collega’s op café, en we hadden het gevoel dat we het moésten doen. Er kwam ongelofelijk positieve respons op, en zo gingen de lezersbrieven voor één keer niet over burgemeester Bart De Wever of de vluchtelingen.”

De toekomst

“In het algemeen vind ik het journalistieke werk fantastisch, maar we blijven een regionale krant, dus moet ik vaak naar kleine dingen als brandjes of ongevallen. Dat nieuws moet natuurlijk ook gebracht worden, maar na een tijd word je het wel een beetje beu. Toch denk ik er niet over na om naar een andere krant of magazine te gaan, want ik voel me echt thuis bij de GVA. Als ik toch een andere job moest zoeken, zou ik uit de media stappen en wat meer structuur in mijn leven willen.”

Auteur | Redactie Wrap

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Voorzitter Voetbal Vlaanderen: “Het is in belang van de kinderen om te blijven voetballen”