Anouk Mathys
Anouk Mathys

“Sterke verhalen op beeld zetten”

Naam: Anouk Mathys
Specialisatie: TV
Leeftijd: 22

Journalistiek was niet mijn eerste keuze toen ik de middelbare school verliet, dat was verpleegkunde. Ik heb dan toch voor journalistiek gekozen omdat ik  echt graag bezig ben met beelden. Om die reden heb ik als specialisatie teevee gekozen. Ik denk dat je met beelden echt sterke verhalen naar buiten kunt brengen.

Als journalist zou ik graag naar het buitenland willen trekken, zeker nu ik nog jong ben en de kans er is. Op latere leeftijd wordt dat sowieso moeilijker omdat ik een familiemens ben en ook graag mijn eigen gezinnetje wil stichten. De Griekse eilanden trekken me heel hard aan omdat ik tijdens mijn studie veel ben bezig geweest met de vluchtelingencrisis. Ik denk dat de verhalen van die mensen daar heel sterke beelden kunnen opleveren.

Rudi Vranckx

Mijn idool in de wereld van de journalistiek is en blijft Rudi Vranckx. Ik geef toe dat het antwoord misschien een beetje cliché is, maar ik heb er heel wat lezingen van bijgewoond en die inspireerden me zeer. Vranckx is een man die leeft voor het vak en zich helemaal overgeeft aan zijn job. Ik zou wel niet zoveel risico op het spel zetten voor mijn job als Vranckx.

Momenteel studeer ik verder via een schakeljaar. Ik wou wel gaan werken, maar wanneer ik mijn vrienden, die ook zijn afgestudeerd in journalistiek, zag sukkelen om werk te vinden, heb ik toch besloten nog een extra diploma te behalen. Met verder te studeren hoop ik mijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Je moet echt al heel wat kunnen voorleggen vooraleer je wil beginnen in de wereld van de journalistiek. Ik wil zo creatief mogelijk worden en alle skills onder de knie hebben.

VRT 

Werken bij VRT is als een droom voor mij, maar er binnen geraken is een heel ander verhaal. Ze willen vooral positieve discriminatie in de verf zetten en op die manier is er op dit moment geen plaats voor net afgestudeerden zoals ik. Ik kreeg wel een job aangeboden bij Newsmonkey, maar die heb ik links laten liggen. Volgens mij ligt de nieuwswaarde daar niet al te hoog.

Montasser

Iets waar ik heel fier op ben, is dat ik kan zeggen dat ik Montasser, de radicaliseringsexpert, heb kunnen interviewen. Ik deed dat met een medestudent voor heel de heisa rond hem begon. Wij zaten met twee meisjes op zijn appartement in Molenbeek, wat op zich al heel spannend is.

Auteur | Cédric Gacoms

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Campagnefoto van Week van de Pleegzorg met als thema 'diversiteit'.
Campagneposters zoeken diversiteit in pleeggezinnen