Laura Vansweevelt en Rogier Verschueren
Laura Vansweevelt en Rogier Verschueren

“Ik voel me snel misbegrepen op sociale media, Laura niet”

Naam: Laura Vansweevelt & Rogier Verschueren
Leeftijd: 26 en 29
Specialisatie: Geschreven media
Jaar afstuderen: 2012
Job: Redacteur Fashionista en Online redacteur De Standaard 

Laura: “Het grappige is dat we elkaar pas leerden kennen op de reünie, een jaar nadat we afstudeerden. We raakten aan de praat en een week later waren we samen. Rogier was op dat moment al bij De Standaard aangenomen en ik werkte in de reclamewereld. Onze jobs waren zo verschillend dat we meteen iets hadden om over te praten.”

Rogier: Ik had stage gelopen op de online redactie van De Standaard. Na die periode stelde ik hen voor om nog even te blijven, wat zij allesbehalve erg vonden (lacht). Ik kreeg eerst een maandcontract, dat ze zo’n twee jaar zijn blijven verlengen. Daarna beslisten ze of ik kon blijven of niet. En kijk, ik werk er nog altijd. Ik was kort eindredacteur bij Het Nieuwsblad, maar het voordeel van een online redactie is dat je zelf een soort van eindredacteur bent. Ik maak alle evoluties in de online journalistiek mee, wat de job enorm interessant houdt.

Laura: Ik werk sinds kort als journaliste bij Fashionista.be, het jongere zusje van Flair. Ik heb veel te danken aan mijn vroegere job als copywriter, waar ik mezelf echt heb leren verkopen. Toch was die job echt een toeval; ik vond niet meteen een job in de journalistiek en waagde m’n kans bij een reclamebedrijf. Fashionista run ik op mezelf, waardoor er veel ruimte is voor experiment. Iets wat veel verantwoordelijkheid met zich meebrengt, maar ook enorm motiverend is.

Rogier: Het grootste verschil is ons gebruik van sociale media. Laura post dagelijks, terwijl ik de sociale media eerder gebruik als tool om op de hoogte te blijven. Op Twitter voel ik me bijvoorbeeld snel misbegrepen, Laura gaat daar beter mee om, wat haar grootste troef is. Zij blijft actief op sociale media buiten de werkuren, terwijl ik de knop omdraai. Nu ja, door haar zal ik op verlofdagen altijd op de hoogte blijven.” (lacht)

Auteur | Tom Vandenhove
Foto | Tom Vandenhove

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Bus aan bushalte
Tegen 2030 minder autogebruik in De Kempen