De bal rolt niet meer.

De bal rolt niet

Koning Voetbal is van zijn troon gezet. Aanvankelijk werd nog beslist om achter gesloten deuren te spelen, een beslissing die mijn supportershart al hard deed bloeden. Enkele dagen later volgde het nog zwaardere verdict: alle Europese topcompetities en onze vaderlandse pintjesliga worden voor onbepaalde tijd opgeschort. Clouseau’s Laat me nu toch niet alleen beschrijft hoe ik me voelde: radeloos en verloren.

Begrijp me niet verkeerd: ik sta 100 procent achter de genomen maatregelen, gezondheid en veiligheid primeren. Maar hoe in godsnaam moest ik overleven zonder live-voetbal op de buis? Voor mij een vraag, voor het internet een weet.

Laat me daarom van de gelegenheid gebruik maken om een tip mee te geven : www.footballia.net. Een voetbalwalhalla. Duizenden voetbalwedstrijden kan je er integraal herbekijken. Het aanbod strekt zich uit van de WK-finale van 1958 tot die van de Champions League van vorig jaar. Het aantal wedstrijden uit de Belgische competitie is jammer genoeg beperkt, maar wordt rijkelijk aangevuld met de succesvolle Europese campagnes van onze clubs.

Onvoorbereid een goede wedstrijd uitzoeken, is moeilijker dan het vinden van een speld in een hooiberg. Grondige research is daarom noodzakelijk. Ter illustratie een lijstje van mijn recentste zoekopdrachten: memorable champions league matches, greatest world cup games, best football matches of the decade, … Alleen zo herontdek je absolute topwedstrijden.

Voor wie nog niet overtuigd is van het herbekijken van voetbalwedstrijden: vergelijk het met het opnieuw lezen van een boek of kijken van een film. De aha-erlebnissen volgen elkaar in ijltempo op, van die ene vergeten dribbel tot die perfect getimede sliding die je al vergeten was. En zo kunnen we blijven genieten van de belangrijkste bijzaak ter wereld.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Basketballers stockimage
Camara moet Belgisch basketbal doen dromen: “Toumani is een nuchtere, charismatische kerel”