Tami Segers
Tami Segers

“Toen ik de opleidingsinformatie van Journalistiek opzocht, dacht ik: ‘Tiens, dit is echt iets voor mij!’”

Naam: Tami Segers
Leeftijd: 23 jaar
Specialisatie: Journalistiek Online Media
Afstudeerjaar: 2017

Het laatste jaar dat Tami Journalistiek studeerde aan de AP Hogeschool heeft ze geen voet op de campus gezet. Internationalisering is belangrijk tijdens de opleiding en daar heeft Tami goed gebruik van gemaakt. Ze ging met Erasmus naar Bordeaux én ze deed een buitenlandse stage in Straatsburg.

“Het feit dat journalistiek vooral rond taal draait was voor mij genoeg om het echt te gaan studeren. De Nederlandse taal boeit me echt enorm en ik had geen zin om nog wat te liggen aanmodderen op de unief.

Waarom ben je Journalistiek gaan studeren?
Tami: “Ik heb eigenlijk voor Journalistiek gekozen omdat een vriend van mij dit ging studeren. Het zou nooit in mij zijn opgekomen om deze richting te volgen als hij dat niet was gaan studeren. Na het middelbaar heb ik een jaar op de universiteit gezeten, maar dat is eigenlijk faliekant misgelopen. Ik wist niet goed wat studeren en wanneer ik naar de opleidingsinformatie keek van Journalistiek dacht ik:  “Tiens, dit is echt iets voor mij!”. Het feit dat Journalistiek vooral rond taal draait was voor mij genoeg om het echt te gaan studeren. De Nederlandse taal boeit me echt enorm en ik had geen zin om nog wat te liggen aanmodderen op de unief. In mijn tweede jaar heb ik dan gekozen voor Online Media. Dat is de toekomst en dat was de enige reden waarom ik dat gekozen heb. Toen ik de opleiding startte, stond het nog in z’n babyschoenen. Het was het eerste jaar dat het gegeven werd. Dat het nu gewoon een aspect geworden is dat hoort bij Radio, Geschreven Media en Televisie. Dat leek me altijd zo veel logischer dat het een onderdeel was van die media. Uiteindelijk heb ik niet veel gevolgd van die opleiding, omdat ik zowel een Erasmus heb gedaan als een buitenlandse stage. Het laatste jaar van mijn opleiding ben ik niet meer op AP geweest.”

“Door mijn stage bij de Raad van Europa heb ik gemerkt hoe hard ik geïnteresseerd ben in Europa en de Europese Unie. Daardoor ben ik Internationale Betrekkingen gaan studeren. En met die keuze ben ik enorm blij. Want ik heb nooit geweten wat ik eigenlijk wilde doen in het leven en de stage heeft me in de goede richting geduwd.”

Welke stage heb je dan gedaan?
Tami: “Mijn stage was bij de Raad van Europa in Straatsburg. Ik was heel enthousiast dat ik daar stage mocht gaan lopen. De stage op zich viel wat tegen en ik heb weinig journalistieke zaken moeten doen, maar omdat er veel andere jonge stagiaires rondliepen (nog 70 anderen!) heb ik me altijd wel kunnen amuseren. Ik was vaak op mezelf aangewezen, omdat mijn stagementor vaak op ‘missie’ was. Hij liet me dan wat taakjes doen en als die dan klaar waren, mocht ik doen wat ik wilde. De laatste maand heb ik me echt verveeld op mijn stage, die vier maanden duurde. De stagementor heeft me wel hoge punten gegeven dus dat maakte het goed.” *lacht* “Naast mijn stage heb ik me echt wel rot geamuseerd. 4 maanden optrekken met verschillende mensen uit verschillende landen was fantastisch. En door mijn stage bij de Raad van Europa heb ik gemerkt hoe hard ik geïnteresseerd ben in Europa en de Europese Unie. Daardoor ben ik Internationale Betrekkingen gaan studeren. En met die keuze ben ik enorm blij. Want ik heb nooit geweten wat ik eigenlijk wilde doen in het leven en de stage heeft me in de goede richting geduwd.”

Je studeert nu dus nog verder, Internationale Betrekkingen?
Tami: “Klopt. Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de UA. Momenteel heb ik net mijn schakeljaar afgerond. Eind september start ik met de Master. Ik heb nog geen idee welke vakken ik moet kiezen. Het liefst zou ik iets met milieu doen, maar er zijn ook zoveel andere interessante vakken die je kan kiezen in deze opleiding zoals Intelligence bijvoorbeeld. Nooit had ik gedacht dat ik na mijn bachelor nog een master ging behalen. Zoals je misschien wel door hebt, ik had echt een degout van de unief. Ik was eigenlijk bang om weer op mijn bek te gaan. Maar mijn stage heeft me doen beseffen dat ik nog niet klaar was om te gaan werken. En door de Raad van Europa ben ik mijn schakeljaar in Internationale Betrekkingen en Diplomatie begonnen. Ik heb geen herexamens, waar ik heel hard van geschrokken ben. Afgelopen jaar heeft me doen inzien dat ik meer kan dan ik eigenlijk denk.”

Nog een laatste vraag, hoe zie jij de toekomst voor jezelf?
Tami: 
“Eerst en vooral afstuderen met een master. Ik zou misschien nog een tweede master willen doen. Maar langs de andere kant zou ik volgend jaar een job willen vinden die ik echt graag doe. Ik heb het ergens wel gehad met studeren, maar ik weet sowieso ook dat ik het zal missen eens ik begin te werken. Daardoor ben ik in tweestrijd. Welke job ik effectief zou willen uitvoeren, weet ik nog niet. Ik zou graag voor de Europese Unie werken, maar een job in het onderwijs lijkt me ook wel fijn.”

Auteur | Aline Cautreels

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
“Vandaag is alles wat eco heet populair”