Van links naar rechts: Iman, Phubu
Van links naar rechts: Iman, Phubu

“Ik vind Antwerpen een mooie stad, heel anders dan in Syrië”

Iman (28 jaar): Ik wil hier blijven wonen

“Vier jaar geleden moest ik Syrië verlaten door de oorlog. Mijn ouders wonen er nog, dat vind ik moeilijk. Mijn broer en zus wonen in Zweden en Duitsland, dus hen zie ik ook niet vaak. Gelukkig woon ik samen met mijn man en zoon in Antwerpen, daardoor voel ik me niet alleen. “

“Ik vind Antwerpen een mooie stad, het is hier heel anders dan in Syrië. Je kan hier bijvoorbeeld heel goed winkelen, de Meir is mijn favoriete plek. Verder is mijn leven niet heel anders dan in Syrië. Daar studeerde ik, hier leer ik Nederlands. Ik vind Nederlands een moeilijke taal maar het helpt om te praten met mensen en ik kijk Nederlandse kinderprogramma’s samen met mijn zoon. “

“Mijn droom voor de toekomst is om te studeren en mijn man financieel te kunnen steunen. Ik wil hier blijven wonen. Ik vind het aangenaam in België en de mensen zijn aardig.”

Auteur | Annelies Tolenaar

Elk jaar laten honderden mensen hun thuisland achter om een nieuw leven op te bouwen hier in België. Atlas begeleidt hen bij de inburgering in Antwerpen.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Groen: “Onze eerste reactie was niet onmiddellijk een hoera-gevoel”