Stage bij radiozender Nostalgie: ‘what a feeling was me dat’

De afgelopen 9 weken stond ik achter de schermen bij radiozender Nostalgie. Wat is dat toch voorbijgevlogen. Met een bang hartje begon ik aan deze spannende maar vooral leerzame periode. En met een grote glimlach kijk ik dan ook terug op deze fantastische stage.

Mijn eerste dag

Na een kort nachtje slapen liep ik op de eerste dag vol spanning het gebouw van mediahuis binnen. Ik was al meteen verrast toen ik de radioredactie binnenkwam. Zanger Milo Meskens was namelijk  een liveset aan het spelen, was me dat even schrikken. Al snel werd ik voorgesteld aan iedereen op de werkvloer. Van de presentatoren tot de nieuwslezers, iedereen zorgde ervoor dat ik goed onthaald werd. Daarna namen de producers mij al meteen op sleeptouw. Voor ik het goed en wel besefte stond ik in de studio naast de dj’s om hen bij te staan tijdens de show.

Een bijzondere ontmoeting

De eerste vier weken was ik de rechterhand van de producer bij de avondshow en dan mocht ik al wel eens met enkele belangrijke personen en BV’s bellen. Nadien switchte ik naar de ochtendshow en kon ik die bekende gasten ook echt ontmoeten. Het was soms wel spannend, want ik wist niet altijd even goed wat ik moest zeggen tegen hen. Gelukkig waren het stuk voor stuk fijne mensen, dus die stress was uiteindelijk voor niets nodig.  Maar toen de zanger van Bazart, Mathieu Terryn, op bezoek kwam had ik toch even ‘zweetpollekes’. Dat moet hij ongetwijfeld gevoeld hebben toen we elkaar de hand schudde… oeps sorry Matthieu. 

Veel geleerd

Als producer waren mijn hoofdtaken vooral veel researchen, radioteksten uitschrijven en stond ik in om de voorbereidingen van grote zenderacties in goede banen te leiden. Daarnaast hielp ik mee zoeken naar studiogasten en phoners.

Naast al die voorbereidingen mocht ik ook mijn kennis eens uitproberen bij de nieuwsredactie van Nostalgie. Persberichten verwerken tot radionieuws is niet altijd makkelijk, maar wanneer de nieuwslezers mijn geschreven teksten voorlazen tijdens de nieuwsbulletins gaf dat veel voldoening.

Natuurlijk is een radiostage niet compleet zonder dat ik zelf mijn stem eens mocht uitproberen. Ik was dan ook af en toe te horen tijdens de radioshows, ongetwijfeld waren dit dan ook de hoogtepunten van mijn stage.  

Anekdote

Toen zangeres Tina Turner overleed, was het complete chaos op de redactie. Het was ‘breaking news’ en de volgende dag gingen bijna alle interventies over de zangeres. Het was toen alle hens aan dek die dag want Nostalgie ging compleet in Tina Turner modus. De playlist veranderde helemaal en er werd bijna een hele dag lang muziek gespeeld van ‘The Queen Of Rock ’N Roll’.  Al moet ik wel zeggen dat ik die dag genoeg Tina Turner muziek heb gehoord voor het komende jaar.

Oeps foutje

Elke ochtend wordt er in de show een korte quiz gespeeld. Luisteraars moeten dan A, B of C doorsturen om een leuke prijs te winnen. Een keer belde ik met iemand die duidelijk het foute antwoord had doorgestuurd. Toen ik hem aansprak, ten eerste al met de foute naam, zei ik dat antwoord A goed was en hij aan de lijn mocht blijven om mee te spelen. De man was compleet in de war. Hij zei me dat hij C had doorgestuurd maar was natuurlijk heel blij dat ik belde want nu was hij zeker van zijn prijs. Toen ik naar de telefoon keek, zag ik dat ik gewoon het foute nummer had ingetikt. Het was de bedoeling dat ik iemand belde die wel ‘A’ stuurde. Niet de beste move maar ach ja de man kan nu wel elke ochtend genieten van een lekkere kop koffie in zijn Nostalgie koffietas.

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
Bord met uitleg over Kif kif
Socioculturele organisatie Kif Kif op twintigste verjaardag: ‘nood aan antiracisme nog steeds hoog’