Het koloniale verleden van België en de EU: een vergeten periode ?

Ik herinner me nog heel goed de lessen die ik kreeg over het ontstaan van de Europese Unie. In het 5 de leerjaar kreeg ik die leerstof, in het 5 de middelbaar opnieuw. Een uitgebreidere versie weliswaar. Het ging over de stichtende landen, over de akkoorden die ze maakten, over het invoeren van de Euro,… Er werd zo veel tijd besteed aan dit onderwerp en toch is er één periode dat een gat in mij geheugen blijft. Het gezamenlijke koloniale verleden dat deze ‘founding fathers’ allemaal op hun kerfstok hebben.
Door Ilene Bellens

Het volledige artikel kan je via onderstaande link lezen.

https://spark.adobe.com/page/jQ8BfDgM2sbH9/

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
LUCA School of Arts gaat ‘zwart’: “Het is de enige manier om de cijfers te doen dalen”