5 positieve effecten van het coronavirus

Na al dat negatieve nieuws de afgelopen weken is het belangrijk om onze aandacht ook eens te richten op welke positieve dingen dit virus met zich meebrengt. Hier zijn vijf positieve effecten van het coronavirus.

Minder CO2-uitstoot

Omdat het openbare leven op vele plaatsen sterk is vermindert en de economische activiteit wordt ingeperkt doet het klimaat hier voordeel aan. De luchtvervuiling in China is afgenomen, dat blijkt uit satellietbeelden van NASA. Kolencentrales produceren minder energie en autofabrieken liggen stil, waardoor de Chinese CO2-uitstoot met 25 procent is gedaald. De wereldwijde uitstoot is gedaald met zes procent. Die wereldwijde daling komt mede doordat het vliegverkeer stil ligt. Jouw geannuleerde vakantie is dus toch niet voor niets.

Nieuwe dingen leren

Er zijn honderden manieren om tijdens deze periode niet stil te blijven zitten. Veel ondernemers bieden namelijk online workshops aan, sommige jongeren zijn begonnen met de corona-challenge waarbij ze zichzelf iets nieuws aanleren gedurende hun vijf weken thuis. Er staan ondertussen een heleboel lijsten online met dingen die je kan doen om de verveling tegen te gaan. Haal het beste uit deze quarantaine en wees creatief!

Beetje rust voor Venetië

Minder vluchten betekent ook minder toerisme. Vooral in Venetië is dit goed zichtbaar, door de Italiaanse lockdown. Het San Marcoplein wordt normaal gesproken overspoeld met toeristen, maar die kunnen er nu niet heen. Niet alleen het openbare leven, ook de wereldberoemde gondels liggen stil. Het water in de kanalen is daardoor minder vervuild, waardoor voor het eerst sinds enorm lange tijd weer vissen te zien zijn. De stad bloeit als het ware door de afwezigheid van mensen. Wij mensen zijn dus niet de enigen die zich ergeren aan de drukte op toeristische trekplijsters.

Waardering voor de zorg

Alle ziekenhuizen zetten zich momenteel in om het aantal besmetting zo laag mogelijk te houden en alle patiënten zo snel mogelijk te genezen. Daardoor ontstaat er veel waardering voor het zorgpersoneel. Er zijn al verschillende intitiatieven gestart om die waardering uit te drukken. Het begon op dinsdag 17 maart, toen er voor de eerste keer #applausvoordezorg werd gehouden om 20u. Hier kan je nu elke avond aan meedoen. Ook op vrijdag 20 maart om 12u werd opgeroepen om massaal een wit laken uit je raam te hangen om je steun voor het zorgpersoneel te betuigen. Ook wordt er door VTM-nieuws met drones rondgegaan in verschillende steden waarbij iedereen dan een leuke tekening of kunstwerk kan buiten leggen om de zorg een hart onder de riem te steken.

Meer tijd voor het gezin

Nu alle ouders opgeroepen worden om thuis te werken en ook alle kinderen thuis van school zijn, is er meer tijd om samen door te brengen. Waar het bij vele gezinnen bijvoorbeeld lang geleden was dat ze nog eens samen aan tafel aten, komt hier nu verandering in. Als je dan toch thuis ‘vast’ zit is het leuk om er samen met je gezin iets gezelligs van te maken. 

Wil je dat anderen dit ook lezen? Deel!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

More Stories
“Veel mensen zijn egoïstisch deze periode”